Mediji 1.7.2022 13:20

Z delovanjem začel poslovni medij Bloomberg Adria

Ljubljana, 1. julija - Nova regionalna multimedijska platforma za poslovne in finančne novice Bloomberg Adria je danes uradno začela z delovanjem. Vsebine bodo najprej na voljo na digitalni platformi, prihodnji teden pa bodo začeli še s televizijskim oddajanjem, so sporočili iz družbe.

Ljubljana. Bloomberg Adria. Foto: Bloomberg Adria Arhiv Bloomberg Adria

Ljubljana.
Bloomberg Adria.
Foto: Bloomberg Adria
Arhiv Bloomberg Adria

Novo medijsko središče, ki je osredotočeno na poslovne in finančne novice, je hkrati vzpostavljeno na petih trgih preko uredništev v Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, v Severni Makedoniji, Srbiji in Sloveniji.

Več kot 130 domačih novinarjev, komentatorjev, analitikov in finančnih strokovnjakov bo pripravljalo vsebino v petih regionalnih jezikih. Bloomberg Adria se bo preko sodelovanja s podjetjem Bloomberg Media opirala na 2700 Bloombergovih novinarjev in analitikov v 120 državah. Združevala bo prevedene vsebine mreže Bloomberg News s poročanjem iz regije ter tako ustvarila novičarsko središče za poslovne voditelje v Jugovzhodni Evropi.

Bloomberg Adria je plod regionalnega sodelovanja podjetij Bloomberg Media in Mtel Swiss, ki je v večinski lasti Telekoma Srbija.