Podjetja 24.6.2022 16:49

Salus oddal zavezujočo ponudbo za nakup Farmadenta

Maribor, 24. junija - Družba Salus Veletrgovina, katere edini družbenik je družba Salus, je danes oddala zavezujočo ponudbo za nakup 75-odstotnega deleža mariborske družbe Farmadent z nakupno opcijo za nakup preostalega 25-odstotnega deleža oz. alternativno za nakup celotnega deleža družbe Farmadent.

Ljubljana. Lekarna, zdravila. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Lekarna, zdravila.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Ponudba je bila oddana na podlagi poziva za javno zbiranje ponudb, objavljenega 18. februarja letos v uradnem listu, ki so ga objavile Mestna občina Maribor ter občine Duplek, Hoče-Slivnica, Rače-Fram, Miklavž na Dravskem polju in Starše kot prodajalci ter procesnega pisma oz. obvestila v prodajnem postopku glede oddaje zavezujoče ponudbe z dne 4. maja, je Salus objavil na spletni strani Ljubljanske borze.

Sestavni del zavezujoče ponudbe je predlog pogodbe o prodaji in prenosu poslovnih deležev, ki med drugim predvideva določene odložne pogoje oz. pogoje za izpolnitev, od katerih so odvisne obveznosti za izpolnitev predvidene transakcije.

Zavezujoča ponudba je veljavna do 26. septembra do 15. ure, pod pogojem, da se v tem roku dokončno uskladi in podpiše pogodba o prodaji in prenosu poslovnih deležev, so navedli.

Potencialni prevzem družbe Farmadent, ki se ukvarja z grosistično prodajo zdravil in medicinskih pripomočkov, in njene hčerinske družbe je skladen z razvojno strategijo skupine Salus, ki predvideva širitev dejavnosti v regijah, v katerih še ni prisotna v željenem obsegu, so še pojasnili.