Turizem 16.6.2022 9:21

Centralna plaža Portorož prva v slovenski Istri z znakom Slovenia Green Beach

Portorož, 16. junija - Centralna plaža Portorož bo v kratkem kot prvo kopališče v slovenski Istri prejela znak Slovenia Green Beach, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Prejmejo ga upravljavci plaž, ki izpolnjujejo zahtevna mednarodna merila okolju prijaznega poslovanja, varnosti, čistoče in ustrezne kakovosti vode, so sporočili iz Okolja Piran.

Portorož Portorož, centralna plaža, poletje, morje. Foto: Mitja Volčanšek/STA Arhiv STA

Portorož
Portorož, centralna plaža, poletje, morje.
Foto: Mitja Volčanšek/STA
Arhiv STA

V sredo so sicer na plaži, ki se že lahko pohvali tudi z modro zastavo kot simbolom kakovosti naravnih kopališč, začeli uradno kopalno sezono, čeprav se kopalci v Piranskem zalivu kopajo že od sredine maja, ko so se temperature povzpele nad 25 stopinj Celzija. Zato je Javno podjetje Okolje Piran že pred dobrim mesecem na vstopnih točkah v morje namestilo stopnice in ob koncih tedna zagotovilo tudi prisotnost dveh reševalcev iz vode.

Od srede nad uporabniki plaže bdijo štirje, dva tudi na plaži v Luciji. Vsem, ki si želijo wellness razvajanja, bosta po novem na voljo dva masažna paviljona. Obljubljajo tudi različne možnosti rekreacije in zabavo z animacijami, radijskim studiem in gostovanji različnih glasbenih izvajalcev.

Del ponudbe predstavlja še plaža Palace, ki je odprtega tipa in na voljo vsem obiskovalcem, so sporočili.