Podjetja 27.5.2022 15:25

Podjetje Arctur obeležilo 30 let delovanja

Nova Gorica, 27. maja - Novogoriško visokotehnološko podjetje Arctur je s proslavo obeležilo 30. obletnico delovanja. V podjetju so ponosni, da uživajo zaupanje dolgoletnih strank ter obenem prejemajo nagrade za prebojne novosti na najrazličnejših področjih. Ustanovitelj in direktor podjetja Tomi Ilijaš ob tem poudarja, da s(m)o najbolj pomembni ljudje.

Ljubljana. Direktor podjetja Arctur Tomi Ilijaš. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Direktor podjetja Arctur Tomi Ilijaš.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Podjetje, ki je lanu ustvarilo preko tri milijone evrov prihodkov, je trenutno inovativno na več področjih. Med drugim pri uporabi umetne inteligence v boju proti raku, t.i. turizmu 4.0, ki uvaja napredne tehnologije v turizem, razvoju sistemov za detekcijo gama sevanja in napredni uporabi satelitskih podatkov, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Direktor Ilijaš je ob tem poudaril, da so za uspeh najzaslužnejši zaposleni, poslovni partnerji, družine. "Skušamo privabiti že narejene talente in hkrati vzgajamo mlade v tehnološko in organizacijsko kompetentne osebe z visokimi vrednotami. V pretežno moškem podjetju je, zanimivo, na vodilnih položajih več žensk kot moških," je dejal.

Ob tem je izpostavil, da v podjetju zaposlene vzpodbujajo k aktivnemu preživljanju prostega časa. V okviru tega se ob četrtkih na parkirišču pred podjetjem igra košarka. Prav tako podpirajo razna športna društva in dogodke, sodelujejo pri dobrodelnih akcijah in skrbijo za okolje. "In vsaj dvakrat na leto Arcturjevci gremo in zažuramo," poudarja Ilijaš.

V podjetju bodo, kot so napovedali, v spomin na nedavno preminulega dolgoletnega sodelavca, solastnika in člana vodstva Aleksandra Gruma ustanovili tudi poseben sklad za udejstvovanje ranljivih skupin v kulturi, ki ga bodo poimenovali po njem.