Turizem 9.5.2022 15:42

Premogovnik Velenje prodal Kamp Jezero

Velenje, 9. maja - Premogovnik Velenje je skladno s poslovnim načrtom v petek podpisal pogodbo o prodaji kompleksa Kamp Jezero Velenje Rajku Fajmotu za 1,05 milijona evrov. Kupec ima s kampom ambiciozne načrte in je že začel aktivnosti, da kompleks čim prej zaživi in dobi primerno vsebino, so danes sporočili iz premogovnika.

Velenje.
Velenjsko kopališče, velenjsko jezero.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Navedli so tudi, da je bila prodaja vodena po postopku javnega zbiranja ponudb. Tokrat so interes za nakup izkazali trije ponudniki, zato so z vsemi izvedli še en krog pogajanj. Vse prispele ponudbe so bile nad izhodiščno ceno, ki jo je Premogovnik Velenje postavil pri 755.000 evrov, velenjska občina pa v tem postopku ni uveljavljala zakonske predkupne pravice.

Premogovnik Velenje vse nepremičnine prodaja po postopku javnega zbiranja ponudb in v postopkih prodaje nepremičnin spoštuje načela zakonitosti, transparentnosti in gospodarnosti ter enake obravnave vseh udeležencev, so poudarili v premogovniku.

Občina Velenje se na tokratnem javnem razpisu za nakup kampa ni odločila za uveljavljanje predkupne pravice, potem ko je mestni svet potrdil strošek nakupa kampa v višini 650.000 evrov, kar je občina tudi predvidela v proračunu. "Če bi se odločili za nakup po 400.000 evrov višji ceni, bi morali določene načrtovane investicije ustaviti," so na občini pojasnili v aprilskem sporočilu za javnost.

Takrat so tudi spomnili, da je še vedno na sodišču odprta tožba, ki jo je občina marca vložila proti Premogovniku Velenje zaradi nesklenitve pogodbe za zemljišče in nepremičnine, ki v naravi predstavljajo kamp ob Velenjskem jezeru. Na podlagi predlanskega razpisa je namreč občina uveljavljala predkupno pravico v višini 650.480 evrov, do sklenitve pogodbe pa nato ni prišlo.

"Postopek čaka na nadaljnjo sodno obravnavo. Tožbo bomo nadaljevali, če pa bomo ugotovili razvojni potencial novega lastnika, bomo razmislili o njenem umiku," so takrat še navedli na občini.

Sicer pa na velenjski občini poudarjajo, da je kamp ob Velenjskem jezeru strateškega pomena za nadaljnji razvoj turizma v Šaleški dolini in da skupaj z Velenjsko plažo in Visto tvori povezano celoto, ki zahteva celovito upravljanje, dobro sodelovanje in usklajen dolgoročni razvoj.