Startupi 5.4.2022 7:00

Letošnji Forum 100% Start:up znova v živo

Ljubljana, 5. aprila - S tradicionalnim dogodkom Forum 100% Start:up se danes začenja odpiranje razpisov za financiranje inovativnih startup podjetij s potencialom globalne rasti. Na dogodku, ki se bo po dveh letih na spletu znova odvil v živo, bodo udeleženci dobili vse ključne informacije o zagonskih subvencijah, posojilih in soinvesticijah, so sporočili organizatorji.

Ljubljana. Start:up Slovenija. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA.

Ljubljana.
Start:up Slovenija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA.

Letošnja pomlad prinaša nov krog financiranja Slovenskega podjetniškega sklada za inovativna podjetja s potencialom globalne rasti. Pri podjetniški platformi Start:up Slovenija bodo ob odprtju razpisov izvedli tradicionalni dogodek Forum 100% Start:up, ki bo potekal v Tehnološkem parku Ljubljana s pričetkom ob 13. uri. Ob tem organizatorji napovedujejo tudi serijo štirih dogodkov, ki jih bodo 6. in 7. aprila organizirali v Novi Gorici, Velenju, Mariboru in Novem mestu.

Osrednja tema foruma bodo zgodbe podjetnikov, ki so bili v preteklosti prejemniki financiranj P2, SK75 ali SI-SK in bodo z udeleženci delili svoje izkušnje ter zgodbe o uspehu.

Na dogodku bodo govorci razložili tudi, kako lahko inovativna start-up podjetja pridobijo zagonsko subvencijo P2 v višini 54.000 evrov, 75.000 evrov konvertibilnega posojila ali do 600.000 evrov soinvesticije. Razjasnili bodo tudi, kako potekajo predselekcijski postopki.

Rok za prijave v predselekcijske postopke je 13. april do 14. ure.