Podjetja 23.11.2021 8:10

Delegacija lesarskih podjetij na sejmu v Milanu

Milano, 23. novembra - Delegacija lesarskih podjetij se v organizaciji Spirita Slovenija, direktorata za lesarstvo pri gospodarskem ministrstvu, Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS in Lesarskega grozda ob podpori generalnega konzulata v Milanu udeležuje milanskega sejma Made Expo. Udeležila se bo številnih poslovnih srečanj.

Braslovče. Krožna žaga za les. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Braslovče.
Krožna žaga za les.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Delegacijo na sejmu Made Expo, ki je eden večjih italijanskih sejmov s področja trajnostne gradnje in opremljanja stavb, sestavljajo podjetja Marles hiše, Jelovica hiše, Riko hiše, M Sora, IQwood, Donar in Lesarski grozd. Srečali se bodo z italijanskimi arhitekti, agenti in podjetji, so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Bernard Likar iz Lesarskega grozda je spomnil, da gre za delegacijo, s katero ponovno vzpostavljajo organizirane poslovne dogodke na tujih trgih v živo po zimi leta 2019, ko je začela koronavirusna kriza. "To nas navdaja z upanjem na nadaljnjo normalizacijo tovrstne podpore na tujih trgih," je dejal.

"Naša pričakovanja na italijanskem trgu, ki predstavlja za Nemčijo drugi največji izvozni trg za lesno panogo, so na tokratni delegaciji predvsem nove poslovne povezave z arhitekturnimi biroji, agenti in podjetji s področja lesne gradnje. Odzivi italijanskih partnerjev so nad pričakovanji, tako da pričakujemo uspešno delegacijo. V januarju pa pripravljamo še delegacijo lesarjev na svetovno razstavo Expo Dubaj," je še povedal Likar.

Generalni direktor direktorata za lesarstvo pri ministrstvu Danilo Anton Ranc je ocenil, da ima slovenska lesna industrija velik pomen za gospodarstvo, enakomeren regionalni razvoj in zaradi ugodnih lastnosti lesa tudi za blaženje podnebnih sprememb. "Slovenska lesna podjetja so inovativna, fleksibilna in zaupanja vredna, ponudijo pa lahko širok spekter visoko kakovostnih proizvodov in storitev. Na najzahtevnejše trge EU, tudi italijanskega, izvažajo prek 50 odstotkov njihovega izvoza," je dejal.