Startupi 25.10.2021 12:56

HealthCare Lab za tehnološko usmerjene zdravstvene startupe

Ljubljana, 25. oktobra - Tehnološko usmerjena zdravstvena startup podjetja iz srednje, vzhodne in južne Evrope imajo priložnost za sodelovanje v trimesečnem pospeševalnem programu HealthCare Lab 2022. Ta bo potekal v 16 državah, tudi v Sloveniji. Program organizira farmacevtsko podjetje Roche v partnerstvu z evropsko mrežo zdravstvenih inovatorjev EIT Health.

Ljubljana. Podjetniški pospeševalni program HealthCare Lab. Foto: https://healthcarelab.eu/

Ljubljana.
Podjetniški pospeševalni program HealthCare Lab.
Foto: https://healthcarelab.eu/

Cilj pospeševalnika je povezovanje, rast in oblikovanje mednarodne inovacijske skupnosti in iskanje odgovorov na nekatere največje izzive zdravstvenih sistemov, so danes sporočili iz slovenske podružnice podjetja Roche.

Program trenutno zajema 16 držav centralne, južne in vzhodne Evrope, poleg Slovenije so to še Bolgarija, Hrvaška, Češka, Madžarska, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška, Turčija, Grčija, Italija, Portugalska, Litva, Latvija, Estonija.

Registracija za HealthCare Lab je na voljo na spletnem naslovu www.healthcarelab.eu. Virtualni informativni dogodek, na katerem bomo predstavili vse podrobnosti o poteku programa, bo 4. novembra 2021, in se bo prenašal v živo.

Zainteresirana zagonska podjetja z ekipo najmanj dveh oseb ter prototipom funkcionalne rešitve se lahko v program prijavijo do konca novembra. V začetku decembra 2021 bodo strokovnjaki HealthCare Laba izbrali devet startup podjetij, ki bodo sodelovala v programu, ki se bo začel januarja 2022.

Med trimesečnim programom bodo izbrana podjetja pridobila priložnost za razvoj svojih projektov s podporo mednarodne mreže družbe Roche, mreže EIT Health in poslovnih mentorjev v zdravstvu. Program bo vseboval delavnice, individualno mentorstvo in namenska t.i. coaching srečanja ter dogodke mreženja in povezovanja.

Healthcare Lab se bo zaključil z zadnjim demonstracijskim dnem aprila 2022 in izbiro zmagovalcev v vsakem posameznem izzivu.