Mediji 15.9.2021 9:31

Primorske novice v jesen z novim formatom

Koper, 15. septembra - Primorske novice v jesen vstopajo z novim formatom, vsebinsko prenovo, predvsem v prilogah 7. val in Sobota, ter revijalnima prilogama Stop in Zvezde, so sporočili s časnika. Sprememba formata, časnik bo namreč izhajal v nekoliko večjem formatu in v dveh snopičih, je posledica zamenjave tiskarne, so pojasnili.

Koper.
Prenovljene Primorske novice s prilogama Stop in Zvezde.
Foto: Primorske novice

Kot so zapisali, so ohranili vsebine, "ki jih primorski bralci cenite, in dodali, kar ste na straneh naših prilog pogrešali". Tako bodo še naprej poudarek namenjali regionalnim in lokalnim primorskim vsebinam.

Po novem bo priloga 7. val obsežnejša, saj bo izhajala na 16 straneh, v njej pa bodo še vedno poglobljene vsebine o družbenem vsakdanu Primorske in širšega okolja, zgodovini, zakladih sredozemske narave, okoljskih temah in temah o prostoru.

"K osrednjemu tedenskemu pogovoru bomo vabili kompetentne in atraktivne sogovornike s številnih področij, razširili smo nabor kolumnistov, v razširjenem 7. valu pa bodo poslej izhajale tudi priljubljene rubrike (Ne)znanec iz domačega kraja, Primorske razglednice in Kulinarični utrip," so zapisali.

Osvežena priloga Sobota bo medtem postregla z zgodbami o primorskih krajih in ljudeh, še več bo strokovnih nasvetov in namigov za delo na vrtu, za ukvarjanje s hišnimi ljubljenčki, za ureditev bivalnega okolja in za delo na sebi, so še zapisali v časniku.

Priloga Stop bo medtem izhajala ob četrtkih, Zvezde pa bodo priložene petkovi izdaji.

"S spremembo formata Primorskih novic bo vsebina časopisa še bogatejša, seveda pa ostaja tudi aktualna in verodostojna. Vsak dan bomo zagotavljali zanimivo in kakovostno branje, kar je in ostaja naša ključna zaveza bralcem," je poudarila direktorica Patricija Ukmar.