Podjetja 19.7.2021 9:51

Podjetje Jagros lani s 14-odstotno rastjo obsega poslovanja

Rogaška Slatina, 19. julija - Trgovsko podjetje Jagros iz Rogaške Slatine je lani ustvarilo nekaj več kot 167 milijonov evrov prihodkov, kar je 14 odstotkov več kot leto prej. Čisti dobiček se je povečal prav tako za 14 odstotkov na nekaj več kot 12 milijonov evrov. Za naložbe so namenili 4,8 milijona evrov, je za STA povedal eden izmed direktorjev družbe Boštjan Jager.

Rogaška Slatina. Vodstvo podjetja Jagros Aleš Jager, Miha Jager in Boštjan Jager. Foto: Družina Jager Arhiv Družina Jager

Rogaška Slatina.
Vodstvo podjetja Jagros Aleš Jager, Miha Jager in Boštjan Jager.
Foto: Družina Jager
Arhiv Družina Jager

Poslovanje je bilo zaradi omejevalnih ukrepov, ki jih je prinesla epidemija covida-19, po Jagrovih besedah zelo zahtevno, polno dnevnega prilagajanja in iskanja optimalnih rešitev. So pa konec leta 2020 zagnali spletno trgovino, ki postaja dober pripomoček in dopolnitev h klasični trgovini, odprli so tudi novo poslovalnico v Selnici ob Dravi, je povedal.

Glede letošnjega poslovanja je pojasnil, da je uspešno, načrtujejo pa približno enako rast prihodkov kot lani. Letos in naslednje leto bodo naložbe še obsežnejše, je dejal. Novo poslovalnico so tako letos že odprli v Mozirju.

Nadaljujejo pa z naložbo v Hočah, kjer prav tako gradijo sodoben nakupovalni center s supermarketom, tehnično trgovino in tekstilom ter večjim gostinskim obratom. V kratkem bodo začeli graditi tudi poslovalnici v Kamniku in Podčetrtku, odvisno od hitrosti urejanja gradbene dokumentacije.

Na vprašanje, ali razmišljajo o širjenju svoje dejavnosti na zahodno Slovenijo in Obalo, je Jager odgovoril, da je njihovo podjetje poznano po tem, da v kraju ponudijo malo drugačno trgovsko ponudbo, kot je sicer običajna pri tekmecih. "Menimo, da je zaradi širine naša trgovska ponudba zanimiva še za marsikateri kraj v Sloveniji, kjer še nismo prisotni. Ostajamo odprti za bodoče širitve v vseh pogledih, vendar ob pogoju, da lahko kraju ponudimo našo celovito ponudbo," je dejal Jager.

Jagros je družinsko podjetje, ki zaposluje nekaj več kot 800 delavcev. Prvo trgovino sta zakonca Franc in Marija Jager leta 1989 odprla v Tržišču v Rogaški Slatini, predlani je tako praznovalo 30-letnico poslovanja.