Mediji 9.7.2021 10:00

Infodrom prejel srebrno nagrado za podajanje novic otrokom in mladim

Ljubljana, 9. julija - Televizijsko informativno oddajo za mlade Infodrom je združenje Global Youth & News Media nagradilo s srebrno nagrado za odličnost v podajanju novic za otroke v času pandemije koronavirusne bolezni, so sporočili s Televizije Slovenija.

Ljubljana. Sedež Radiotelevizije Slovenija (RTV Slovenija). Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Sedež Radiotelevizije Slovenija (RTV Slovenija).
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ekipa Infodroma je lansko leto, ob začetku epidemije Sars-CoV-2 na Slovenskem, prilagodila svoj program poročanju o novostih, pravilih, šoli na daljavo in stiskah mladih gledalcev. V sklopu posebne oddaje Izodrom so dnevno pripravljali aktualne novice za otroke in mlade, v dveh posebnih oddajah, imenovanih Koronašola, pa so skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport odgovarjali na številna vprašanja in stiske otrok.

"V uredništvu Infodroma smo ponosni, da je mednarodna žirija opazila trud, ki smo ga z ekipo vložili v podajanje informacij našemu ciljnemu občinstvu. To je skorajda čez noč ostalo doma s številnimi vprašanji in težavami. Prek spletnih platform so mladi pošiljali vprašanja in naš cilj je bil odgovoriti na prav vsa. Uspeli smo dati glas otrokom, ki jih je kljub prostorski ločenosti združevala skupna tema," je ob prejemu nagrade povedala vodja uredništva na Infodromu Tina Antončič.

Zaradi vseh omejitev so morali v Infodromu, kjer jih jeseni čaka že deseta sezona, popolnoma spremeniti način dela in produkcijo oddaj.

Vodja Global Youth & News Media Aralynn Abare McMane je ob razglasitvi prejemnikov nagrad povedala, da ustvarjalci informativnih oddaj, ki so namenjene otrokom, združujejo vse najboljše, kar lahko ponudi novinarstvo. "V času, ko nas obkroža negotovost pandemije, so zaupanja vredni novinarji mladim gledalcem priskrbeli kar se da jasne odgovore na njihova vprašanja. Poskrbeli so za dostopnost, interaktivnost in v oddajo vključevali mlade gledalce."

Global Youth & News Media je mednarodno neprofitno združenje, ki podeljuje medijske nagrade informativnim vsebinam, ki nagovarjajo in podpirajo mlade ter se hkrati od njih učijo. Združenje spodbuja, da mladi v medijih dobijo glas in imajo tako možnost izražati svoje misli, mnenja, načrte in vizije.