Podjetja 11.7.2021 10:00

Septembra v Ljubljani mednarodna investitorska konferenca

Ljubljana, 11. julija - Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) in Evropska federacija investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (Better Finance) bosta 13. septembra v Ljubljani pripravila mednarodno investitorsko konferenco, na kateri pričakujejo okoli 200 udeležencev, od tega polovico iz tujine.

Ljubljana. Logotip VZMD. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip VZMD.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Investitorska konferenca bo tako neposredno sledila zasedanju Sveta za ekonomske in finančne zadeve (ECOFIN), ki bo 10. in 11. septembra na Brdu pri Kranju. V tem času bo v Ljubljani potekal tudi finančni forum evropskega think tanka Eurofi, ki se ga bodo udeležili najvišji predstavniki finančnih institucij, kapitalskih trgov, regulatorjev in odločevalcev v evropskem in mednarodnem prostoru, so sporočili iz VZMD.

Investitorske konference se bodo po navedbah organizatorjev udeležili najvidnejši predstavniki Svetovne federacije investitorjev (WFI) in drugih partnerskih organizacij ter mednarodni strokovnjaki, odločevalci in predstavniki institucij. Pričakujejo približno 100 gostov iz tujine ter do 100 domačih udeležencev.

Na konferenci bodo glede na osnutek programa, ki so ga posredovali organizatorji, razpravljali med drugim o individualnih investitorjih na kapitalskih trgih, o investicijskih priložnostih v Sloveniji in Evropi ter o pokojninah v Evropi.

"VZMD se je - kot dolgoletni član združenj Euroshareholders, Better finance in WFI - v preteklosti že večkrat izkazal z organizacijo tovrstnih visokih srečanj in dogodkov," pravijo. Tako so med drugim v letih 2008 in 2012 v Ljubljani organizirali mednarodni letni srečanji, kjer se je tudi v okviru širšega dogodka Teden vlagateljev (Investors' Week) sestalo okoli 170 predstavnikov in članov treh največjih svetovnih združenj individualnih investitorjev.

VZMD je poleg tega za člane oz. partnerje svojih mednarodnih poslovno-investitorskih programov investo.si in investo.international v minulih osmih letih izvedel več kot 60 mednarodnih turnej, v okviru katerih so sodelovali na 150 mednarodnih poslovnih konferencah in investitorskih srečanjih na petih celinah.