Turizem #družba 29.5.2021 8:42

Digitalna turistična kampanja letos na 18 tujih trgih

Ljubljana, 29. maja - Slovenska turistična organizacija (STO) v teh dneh zaganja globalno digitalno kampanjo I Feel Slovenia - My Way (Slovenijo čutim, na svoj način). Letos bo kampanja potekala do konca novembra na 18 tujih trgih, so pojasnili na STO.

Ljubljana.
Kampanja I Feel Slovenia.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kampanja bo letos potekala v Nemčiji, Švici, Italiji, Avstriji, na Madžarskem, Češkem, Slovaškem, Poljskem, v Veliki Britaniji, Franciji, Belgiji, na Nizozemskem, Danskem, Finskem, Švedskem, v Rusiji ter trgih ZDA in Kanade. Na STO nadaljujejo z izpostavljanjem butičnih doživetij po meri posameznika s pomočjo vizualnih vsebin, oglasov na družbenih omrežjih, vsebinskih medijskih objav in oglaševanjem na Googlovih platformah.

Direktorica STO Maja Pak je pred dnevi na novinarski konferenci ob ponovnem zagonu turizma izpostavila, da je po oceni Evropske potovalne komisije delež Evropejcev, ki nameravajo potovati v naslednjih šestih mesecih, trenutno na najvišji stopnji vseh raziskovanj; znaša 56 odstotkov. K obisku Slovenije jih skuša STO pritegniti tudi s kampanjo I Feel Slovenia.

Kampanja izpostavlja pet krovnih turističnih produktov: aktivne počitnice na prostem, zdravje in dobro počutje, mesta in kulturo, gastronomijo ter poslovna srečanja. Vsi produkti temeljijo na varnem, trajnostnem in zelenem turizmu. Ciljne skupine, ki jih nagovarja digitalna kampanja, so oblikovane na podlagi aktualnih interesov, demografije in potreb trgov, glavni cilj pa ostaja povečanje turističnega obiska Slovenije.

Tudi letos je STO pripravila digitalno kampanjo v tesnem sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom ter produktnimi združenji. Z namenom promocije posebnih ponudb zbira tudi pakete slovenskega turističnega gospodarstva za promocijo v okviru digitalne kampanje. Javni poziv za oddajo ponudb je odprt do 31. oktobra.

Pakova je poudarila, da na STO od začetka pandemije vzdržujejo stik s turisti in poslovnimi partnerji ter prilagajajo aktivnosti razmeram. "Usmerjamo se na domači in na bližnje trge, digitalizirali smo poslovne dogodke in še bolj krepimo razvoj trajnostnih in edinstvenih doživetij. S številnimi promocijskimi aktivnosti predstavljamo privlačne produkte varnega, zelenega in aktivnega turizma pod znakom odgovornih potovalnih standardov Green&Safe, ki ga uporablja že več kot 800 slovenskih ponudnikov," je podčrtala.

Slovenske goste STO tudi letos nagovarja k dopustovanju doma z motivacijsko kampanjo Zdaj je čas - Moja Slovenija. Ponudbo Slovenije predstavlja tudi na spletnem portalu slovenia.info, ki beleži okoli 6,6 milijona obiskov letno, na spletnih družbenih omrežjih Feel Slovenia pa ima 1,7 milijona sledilcev.