Mediji 20.5.2021 6:57

Med bralke in bralce prihaja nov tednik Domovina

Ljubljana, 20. maja - Vsako gospodinjstvo bo danes v svojem klasičnem poštnem nabiralniku našlo promocijsko številko prihajajočega tednika Domovina, ki bo nadgradnja spletnih portalov Domovina.je in Iskreni. Odgovorni urednik tiskanega tednika je Tino Mamić, so navedli na spletni strani portala Domovina.je.

Ljubljana. Tednik Domovina. Foto: https://www.domovina.je/

Ljubljana.
Tednik Domovina.
Foto: https://www.domovina.je/

Prva prava številka novega tednika, ki bo obsežnejša in na boljšem papirju od promocijske, bo izšla prihodnji četrtek in bo od takrat tedensko na voljo vsem, ki bodo delo ustvarjalcev podprli z naročnino, ki je lahko tudi podporna.

Tednik v tiskani obliki bo nadgradnja spletnih portalov Domovina.je in Iskreni, kjer bodo zbrali ključne, tudi ekskluzivne vsebine, so zagotovili. Portal Domovina.je so pred petimi ustanovili v Zavodu Iskreni, kjer so pred 16 leti začeli ustvarjati družinski portal Iskreni.

Odgovorni urednik tiskanega tednika Mamić, ki živi v Kopru, je bil odgovorni urednik dnevnika Primorske novice leta 2006. Novinarstvo je, kot pravi, "zaradi mobinga in cenzure" obesil na klin leta 2012. Po devetih letih se vrača v medije, ker je po njegovi oceni nekaj treba storiti za državo, "ukleščeno v primež političnega podzemlja, ki ovira naš gospodarski razvoj".

Slovenijo je po njegovem mnenju mogoče spremeniti samo z mediji, pri Domovini pa vidi potencial. "Tednik Domovina bo glasnik svobodnega gospodarstva," so njegove besede povzeli na portalu Domovina.je.