Podjetja 12.5.2021 12:46

Združenje Manager tudi letos išče menedžerja leta

Ljubljana, 12. maja - Združenje Manager tudi letos išče menedžerja oz. menedžerko leta. Predloge sprejemajo do 2. junija, nagrado pa bodo podelili na Managerskem kongresu 30. septembra v Portorožu, so sporočili iz združenja.

Portorož. Združenje Manager, logotip. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Portorož.
Združenje Manager, logotip.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Združenje Manager s priznanjem za menedžerja leta nagrajuje vodilne slovenske menedžerke in menedžerje za njihove izjemne vodstvene dosežke. S tem prispeva k uveljavljanju menedžerskega poklica in ugleda v Sloveniji ter širše.

Priznanje menedžerju leta združenje podeljuje od leta 1991. Lani ga je prejel glavni direktor Atlantic Droge Kolinske in podpredsednik uprave za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi Enzo Smrekar.

"Menedžer ni samo nekdo, ki svoje delo opravlja v podjetju, ampak ima lahko tudi zelo pozitiven vpliv na okolje, v katerem živi. To, kar dajem smučarski zvezi, Olimpijskemu komiteju Slovenije, s čimer se ukvarjam pro bono, je tisto, kar mislim, da bi morali menedžerji početi," je lani v intervjuju za revijo MQ po prejemu priznanja poudaril Smrekar. Letos bo Smrekar v pilotnem programu Združenja Manager tudi trem študentom ekonomije in elektrotehnike omogočil, da se bodo učili neposredno od njega.

Na razpisu za menedžerja leta lahko kandidirajo vsi vodilni menedžerji in menedžerke (predsedniki uprav, generalni direktorji, glavni direktorji ...) v Sloveniji, ki so na vodilnem delovnem mestu v podjetju, za katerega kandidirajo, najmanj dve leti in v preteklosti še niso prejeli omenjenega priznanja. Kandidate lahko nominirajo člani in članice Združenja Manager, druge stanovske organizacije oz. strokovna združenja, člani nadzornih svetov, zaposleni v podjetju ter drugi posamezniki oziroma organizacije, ki želijo prispevati k uveljavljanju dobrih menedžerskih zgledov.

Komisija za priznanje bo pri kandidatih presojala, kako uspešne poslovne rezultate dosegajo in njihov prispevek k dobremu poslovanju, napredku, pa tudi zdravje in varnost na delovnem mestu, ustrezno plačilo in naložbe v izobraževanje zaposlenih, enake možnosti, menedžment raznolikosti, inovativnost, vpliv in podporo naravnemu in družbenemu okolju ter splošno naravnanost podjetja in kandidata k trajnostnem razvoju. Ob tem bodo presojali še osebno integriteto, skladnost delovanja s Kodeksom etike Združenja Manager, prizadevanja za razvoj širšega družbenega okolja in zgled odličnosti vodenja, so še zapisali v združenju.