Podjetja 11.5.2021 11:32

FlixBus bo štirikrat tedensko Ljubljano povezal z Beogradom

Ljubljana, 11. maja - Avtobusni prevoznik FlixBus bo po več kot letu dni ponovno vzpostavil mednarodno avtobusno povezavo med Slovenijo in Srbijo. Od 20. maja bodo avtobusi v omejenem obsegu in ob upoštevanju epidemioloških ukrepov štirikrat tedensko povezali Ljubljano in Beograd, so sporočili iz omenjene družbe.

Ljubljana. Evropski avtobusni prevoznik Flixbus. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Evropski avtobusni prevoznik Flixbus.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Ljubljana je kot pomembno prometno vozlišče FlixBusa in privlačna turistična destinacija trenutno povezana s ključnimi središči na Hrvaškem ter v Avstriji, Nemčiji, Italiji in Švici, so zapisali v avtobusnem prevozniku. Slovenijo med drugim neposredno povezujejo z Zagrebom, Splitom, Dunajem, Benetkami, Zürichom, Münchnom, Stuttgartom in Frankfurtom.

"V Sloveniji smo v manjšem obsegu začeli obratovati že prej, saj so nam to omogočile epidemiološke razmere. Ves čas smo skrbno spremljali stanje v Srbiji in se pripravljali na kakovosten začetek. Ugodne razmere in povečane potrebe po potovanju prebivalstva tako v Sloveniji in Srbiji kot po vsej Evropi so nas spodbudile k uvedbi novih povezav," je ob ponovni uvedbi linije med slovensko in srbsko prestolnico povedal direktor regije FlixBus CEE South Ante Grbeša.

Kot je dodal, je ponovna uvedba povezave z Beogradom okrepila prometno povezavo držav Srednje in Vzhodne Evrope, FlixBus pa je s to potezo najavil aktivnejšo fazo okrevanja svoje mreže širom Evrope.

Poleg Ljubljane je mogoče z njihovimi avtobusi mednarodno potovati iz Maribora in Ptuja, z nadaljnjim širjenjem FlixBusove mreže ter skladno z rastjo povpraševanja pa se bo povečevalo tudi število odhodov. Prav tako nameravajo uvajati nove destinacije. Prve večje povezave se pričakujejo v začetku junija.

Vse dostopne destinacije in odhode je mogoče preveriti na spletni strani FlixBusa ali v njihovi aplikaciji, kjer je mogoče kupiti tudi vozovnice. "Potnike spodbujamo, da že pri nakupu vozovnic razmišljajo o svoji varnosti in uporabijo spletni način nakupa vozovnic s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije ali spletne strani," so dodali.

Prav tako potnikom svetujejo, da zaradi epidemioloških razmer in z njimi povezanimi ukrepi pred potovanjem na spletnih straneh vlade pozanimajo o epidemioloških ukrepih drugih držav, ki jih morajo upoštevati ob prehodu državnih meja.