Expo 2020 12.4.2021 13:44

Natečaj za oblikovanje uniforme slovenskega osebja na Expu 2020

Ljubljana, 12. aprila - Agencija Spirit Slovenija, ki je nosilka organizacijske in vsebinske izvedbe slovenske predstavitve na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju, je objavila natečaj za izbiro uniforme osebja, ki bo sodelovalo v slovenskem paviljonu. Javni natečaj bo odprt do 10. maja, so sporočili danes.

Ker bo del celovite predstavitve Slovenije tudi usklajena podoba osebja, Spirit k natečaju vabi slovenske oblikovalce tekstilij. Natečaj bo odprt do vključno 10. maja, nato pa bo komisija, v kateri bodo poleg predstavnikov naročnika tudi predstavniki izobraževalnih ustanov ter Protokola Republike Slovenije, opravila ocenjevanje prispelih predlogov. Izbrana rešitev bo nagrajena s finančno nagrado v višini 5000 evrov.

"Slovenija se bo na Expo 2020 v Dubaju predstavila z lastnim paviljonom, ki prve obiskovalce tega dogodka že navdušuje z izvirno in svežo podobo. Pripoved o deželi, ki predstavlja zeleno srce napredne Evrope, bodo nadgradili številni dogodki, ki se bodo na našem paviljonu zvrstili med 1. oktobrom in 31. marcem 2022," so spomnili v Spiritu Slovenija.