Podjetja 9.4.2021 11:34

Natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Ljubljana, 9. aprila - Javna agencija Spirit Slovenija je objavila javni natečaj za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva za 2021. Rok za prijavo podjetniških projektov je do 20. maja. Zmagovalci bodo razglasili na podelitvi novembra, ki bo v Sloveniji, so sporočili iz Spirita.

Ljubljana. Agencija Spirit Slovenija. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Agencija Spirit Slovenija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Izvedba javnega natečaja bo potekala na dveh ravneh, najprej na nacionalni in nato evropski ravni. Šestim projektom, ki bodo na nacionalni ravni ocenjeni z najvišjo oceno znotraj posamezne kategorije, bo Spirit izplačal finančne nagrade in jim omogočil vključitev v tekmovanje na evropski ravni.

Tečaj prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike. K sodelovanju so vabljeni vsi državni, regionalni in lokalni organi ter javno-zasebno partnerstva.

Poleg velike nagrade žirije, ki se lahko podeli v katerikoli kategoriji in bo podeljena najbolj ustvarjalni in navdihujoči zamisli za spodbujanje podjetništva v Evropi, bodo letos nagrade podelili še v kategorijah spodbujanje podjetniškega duha, naložbe v podjetniške spretnosti, izboljšanje poslovnega okolja in podpora digitalnemu prehodu, spodbujanje internacionalizacije poslovanja, podpiranje trajnostnega prehoda ter odgovorno in odprto podjetništvo.