Mediji 26.2.2021 8:30

RTV posodobila portala programov narodnostnih skupnosti

Ljubljana, 26. februarja - RTV Slovenija je na spletni strani rtvslo.si posodobila in prenovila portala za italijansko in madžarsko narodnostno skupnost. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, sta portala nadgrajena tako vsebinsko kot oblikovno.

Ljubljana, Kolodvorska ulica.
Radiotelevizija Slovenija (RTV Slovenija).
Foto: Nebojša Tejić/STA

Prenovljena portala ponujata uredniško izbrane televizijske in radijske vsebine. Poleg tega so vpeljane funkcije predvajanja programov v živo, informacij o sporedih, pregledovanja oddaj, poslušanja oz. ogleda vsebin na zahtevo in iskanja, ki so sicer že del portalov Televizije Slovenija in Radia Slovenija.

Najpomembnejša značilnost prenovljenih strani Radia in Televizije Capodistria, Pomurskega madžarskega radia in TV-studia Lendava je, da je nova postavitev tako vsebinsko kot tudi oblikovno uporabnikom veliko prijaznejša, zagotavljajo na RTV Slovenija.

"S prenovo spletnih strani Radio in TV Capodistria danes ponujata oblikovno in tehnološko sodoben servis, vsebinsko bogat, ki pomembno prispeva k kulturni izmenjavi in povezovanju narodne skupnosti z večinskim narodom ter k informiranju, medsebojnem spoznavanju in razvoju odnosov na stičišču treh držav," v sporočilu navajajo Antonia Rocca, pomočnika generalnega direktorja za italijansko narodnostno skupnost.

Helena Zver, pomočnica generalnega direktorja za madžarsko narodnostno skupnost, pa je dodala, da jih veseli, "da je spletna stran radijskega in televizijskega programa v madžarskem jeziku del spletnega mesta RTV Slovenija, saj smo na ta način bolj vpeti v vse vsebinske in organizacijske spremembe na področju spleta. Upamo, da se bo madžarska narodna skupnost posluževala pridobivanja informacij s spletnega portala v madžarskem jeziku, k brskanju po vsebinah pa vabimo tudi vse ostale."

Spletno mesto rtvslo.si deluje več kot 25 let in je ena prvih spletnih strani v Sloveniji. Vsebine za italijansko in madžarsko narodnostno skupnost so del tega spletnega mesta že dolgo vrsto let. Spletne strani radia in televizije v italijanskem jeziku so začeli razvijati konec devetdesetih let. Spletne strani radia in televizije v madžarskem jeziku pa so na voljo dobrih deset let, saj so prvo spletno stran postavili septembra 2010.