Mediji 14.2.2021 21:04

Radijska oddaja Odbita do bita praznuje 10. rojstni dan

Ljubljana, 14. februarja - Tehnološko obarvana oddaja, ki je bila prvič predvajana na ponedeljek, 16. februarja 2011, na Valu 202, danes pa velja za četrtkovo stalnico, letos praznuje deset let. Odmeven in prepoznaven podkast Vala 202 Odbita do bita, katerega od leta 2017 vodita Maruša Kerec in Anže Tomić, desetletje delovanja obeležuje v četrtek, 18. februarja.

Ljubljana. Radijska oddaja in podkast Vala 202 Odbita do bita, katerega vodita Maruša Kerec in Anže Tomić. Foto: MMC

Ljubljana.
Radijska oddaja in podkast Vala 202 Odbita do bita, katerega vodita Maruša Kerec in Anže Tomić.
Foto: MMC

Ime oddaje je na Twitterju predlagal Jonas Žnidaršič, ki velja za njenega botra, idejno zasnovo radijske oddaje pa je s študija v Ameriki prinesel njen nekdanji urednik in voditelj Matej Praprotnik.

Maruša Kerec in Anže Tomić oddajo ustvarjata in vodita od začetka leta 2017, danes pa velja za prepoznaven in odmeven podkast Vala 202, kjer voditelja z gosti in vključevanjem poslušalcev vsak četrtek debatirata o sodobnih tehnologijah in jih kritično umeščata v prostor in čas.

"Odbita do bita bi lahko bil klasičen tehnološki podkast. Včasih tudi je, a nama dostikrat uspe tudi kaj bolj (se opravičujem) odbitega. Za to gre zasluga predvsem Maruši, ki najinim idejam vedno doda okvir oziroma kontekst, ki oddajo dela boljšo," pravi Anže.

V lanskem letu sta objavila 1028 odbitih minut, podkast Odbita do bita pa so odjemalci poslušali v 92 državah. Voditelja sta med drugim gostovala tudi na festivalu Websi z Odbito okroglo mizo ter pri festivalu Naprej/Forward.

Desetletje delovanja oddaje Odbita do bita bosta Maruša Kerec in Anže Tomić obeležila v četrtek med 16. in 19. uro na Valu 202, osredja vsebina prazničnega popoldneva pa bo nagradni kviz. V studiu se jima bo pridružil tudi nekdanji voditelj in urednik oddaje Matej Praprotnik, s katerim bosta aktualna voditelja debatirala o desetletju v tehnologiji.

Podkasti oddaje so sicer dostopni na https://www.rtvslo.si/radio/podkasti/odbitadobita/97041869.