Startupi 9.1.2021 16:21

Bitcoin.com v slovenski startup investiral štiri milijone evrov

Ljubljana, 9. januarja - Svetovno znana kriptovalutna družba Bitcoin.com je investirala štiri milijone evrov v mlado slovensko tehnološko podjetje Eligma. Slednje razvija sistem GoCrypto, prek katerega trgovci sprejemajo kriptovalute. GoCrypto je zdaj na voljo v 64 državah in skupaj pokriva več kot 60.000 lokacij.

Ljubljana. Slovensko tehnološko podjetje Eligma s kriptovalutno platformo GoCrypto. Foto: Eligma

Ljubljana.
Slovensko tehnološko podjetje Eligma s kriptovalutno platformo GoCrypto.
Foto: Eligma

Ljubljana. Slovensko tehnološko podjetje Eligma s kriptovalutno platformo GoCrypto. Foto: Eligma

Ljubljana.
Slovensko tehnološko podjetje Eligma s kriptovalutno platformo GoCrypto.
Foto: Eligma

Partnerstvo med družbo Bitcoin.com in Eligmo se je pričelo leta 2019, ko sta Bitcoin.com in investicijska družba Pangea Blockchain Fund v Eligmo vložila štiri milijone evrov. "Zaradi izjemnih rezultatov in prizadevanj Eligme pa se je Bitcoin.com na začetku leta 2021 odločil za novo investicijo v višini štirih milijonov evrov," so sporočili iz slovenskega startupa.

GoCrypto, Eligmina rešitev za trgovce, da sprejemajo kripto plačila, je v zadnjih dveh letih po navedbah podjetja prerasla v globalno plačilno shemo, ki povezuje vse zainteresirane strani, ki se zanimajo za kriptovalute - uporabnike kriptovalut, kriptovalutne denarnice in menjalnice, pa tudi ponudnike blagajniških sistemov in plačilnih storitev ter trgovce, ki bi radi sprejemali ta način plačila.

GoCrypto je zdaj na voljo v 64 državah in pokriva več kot 60.000 lokacij - v Sloveniji je denimo več kot 1000 lokacij, na katerih se lahko plačuje s kriptovalutami.

Eligma, ki je decembra lani praznovalo tretji rojstni dan, se je sicer v partnerstvu z družbama BTC in Lab4Pay osredotočila tudi na razvoj nove inovativne plačilne rešitve: naprave vse-v-enem, ki bo trgovcem omogočala tako sprejemanje kriptovalut kot tudi tradicionalnih plačilnih rešitev (kreditnih kartic in mobilnih plačil), pa tudi integracijo davčne blagajne in možnost nameščanja dodatnih aplikacij.