22.9.2020 18:21

Ob obisku predstavnikov Evropske vesoljske agencije o priložnostih za podjetja

Brdo pri Kranju, 22. septembra - Na Brdu pri Kranju je danes potekalo srečanje s predstavniki Evropske vesoljske agencije (Esa) v luči nadgrajenega sporazuma Slovenije z agencijo. Slovenska podjetja so seznanili s prednostmi, ki jih prinaša nadgrajeni sporazum z vesoljsko agencijo, so sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Ljubljana. Zvezde, vesolje, galaksije. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Zvezde, vesolje, galaksije.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so izpostavili na ministrstvu, je bila za slovenske predstavnike še posebej zanimiva seznanitev s praktičnimi informacijami o sodelovanju z Eso in postopki, ki jih je treba pri tem upoštevati.

Uvodoma je udeležence nagovorila državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman, ki je izpostavila pomen sodelovanja z agencijo za slovenska podjetja in raziskovalne institucije.

"Področje vesolja postaja vedno pomembnejši sektor, predvsem zaradi njegovega pomena pri razvoju novih tehnologij in njihove uporabe v različnih gospodarskih sektorjih in v vsakdanjem življenju," je povedala.

V sredo bodo organizirani še bilateralni sestanki predstavnikov agencije z zainteresiranimi slovenskimi podjetji in institucijami.