#družba 15.9.2020 17:54

Slovenski e-šport v mednarodne povezave

Ljubljana, 15. septembra - Čeprav med slovenskimi igralci in prireditelji tekmovanj v e-športu še niso dorečene vse podrobnosti in še vedno manjka enotnost, je Slovenija avgusta dobila prvo E-športno zvezo Slovenije. Novo vodstvo na čelu s predsednikom Denisom Kostjarovom je bilo zelo aktivno, saj je bila EŠZS že sprejeta v Mednarodno federacijo za e-šport (ESF).

Cilj zveze je popularizacija in regulacija e-športa v Sloveniji, standardizacija pravil in postopkov za državna tekmovanja in državne lige, ter organizacija in podpora pri organizaciji uradnih tekmovanj.

Kratkoročni cilji in načrti zveze so predvsem povečati število e-športnikov in uradnih e-športnih ekip, priznati e-šport kot šport, ustanovitev uradnega državnega prvenstva ter povečati članstvo v zvezi. Več o zvezi najdete na eszs.si

"Čaka nas veliko dela, predvsem pa si želimo v svoje vrste privabiti prav vse, ki jih to področje v Sloveniji zanima. Slovenija je premajhna, da bi imeli več zveze," je za STA povedal Kostjarov, ki med kratkoročnimi cilji zveze omenja uveljavitev doma in priznanje s strani pristojnih institucij, pa tudi izvedbo kvalifikacijskih tekmovanj za svetovno prvenstvo v Izraelu.