Turizem 27.6.2020 9:20

Evropski simpozij hrane letos novembra

Ljubljana, 27. junija - Organizatorji Evropskega simpozija hrane (European Food Summit) so določili datum, ko se bo sprva za marec napovedana prireditev vendarle odvila. To bo med 7. in 9. novembrom, ko se bodo v Sloveniji ponovno mudila velika imena s področja kulinarike, so sporočili.

Ljubljana. European Food Summit. Photo: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
European Food Summit.
Photo: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Evropski simpozij hrane, za katerim stojijo Ana Roš, Andrea Petrini in Martin Jezeršek, je bil sprva napovedan za konec marca, a je organizatorjem načrte prekrižala epidemija bolezni novega koronavirusa.

Ta teden pa so sporočili, da se eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov v Ljubljano vrača novembra. "Prihajajo največja svetovna kuharska imena in izjemni posamezniki s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta, ki spreminjajo svet na bolje," so sporočili.

Prireditev bo namreč letos potekala pod naslovom Hrana za boljši jutri. Vrhunec tridnevnega dogodka se obeta v ponedeljek, 9. novembra, ko bo potekal celodnevni simpozij z izbranimi govorci, med katerimi so ameriška novinarka Lisa Abend, britanski pisec John Lanchester, kanadska novinarka in aktivistka Marie-Claude Lortie ter kuharska mojstra Alberto Landgraf in Nicolai Norregaard.

Poleg tega pa organizatorji v soboto in nedeljo napovedujejo pestro dogajanje - posebno izdajo Odprte kuhne, kulinarično raziskovanje po kulturnih hramih in znamenitostih mesta Ljubljana Gourmet Ljubljana Crawl, izlete po Sloveniji in posebne večerje, ki jih bodo v tandemu pripravljali najboljši ljubljanski kuharski mojstri.

Organizatorji so ob tem opozorili, da bodo program prireditve izpeljali le, če bodo zdravstvene razmere to omogočile. Če bodo zaradi širjenja koronavirusne bolezni sprejete omejitve, pa bodo program in format dogodka ustrezno prilagodili.