Podjetja 18.5.2020 13:18

Mariborski Henkel v 30 letih do enega največjih zaposlovalcev v regiji

Maribor, 18. maja - Podjetje Henkel danes obeležuje 30-letnico poslovanja v Sloveniji. V treh desetletjih je Henkel Maribor znotraj skupine postal ena najpomembnejših proizvodnih lokacij v oskrbovalni verigi za poslovni program nege telesa, hkrati pa je podjetje z več kot 700 zaposlenimi eden največjih zaposlovalcev v regiji, so ob obletnici zapisali v podjetju.

Maribor, Henkel Maribor.
Podjetje Henkel Maribor.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Maribor.
Mariborsko podjetje Henkel, ki je del svetovne multinacionalke.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Henkel Maribor vsako leto proizvede in distribuira več kot 250 milijonov izdelkov v vse dele sveta, so sporočili iz podjetja. Predsednik uprave Henkel Adria regije ter vodja programa za nego telesa Željko Smodlaka in direktor družbe Henkel Maribor Christof Vollstedt sta ob obletnici izpostavila, da je Henkel v Sloveniji priznano podjetje, ki na trgu deluje odgovorno in zasleduje načela trajnostnega poslovanja.

"Zelo smo ponosni na naše zaposlene, saj smo pokazali, da lahko s skupnimi močmi pišemo zgodbe o napredku in prebrodimo sleherno oviro," sta zapisala. Praznovanje jubileja je podjetje zaradi epidemije koronavirusa prestavilo na jesen.

Podjetje Henkel s sedežem v nemškem Düsseldorfu je bilo sicer ustanovljeno leta 1876. Po svetu zaposluje okoli 52.000 ljudi. V lanskem poslovnem letu je ustvarilo približno 20 milijard evrov prihodkov od prodaje, prilagojeni dobiček iz poslovanja pa se je ustavil pri 3,2 milijarde evrov.