Podjetja 4.5.2020 14:21

V Salonitu Anhovo ponovno zagnali proizvodnjo

Anhovo, 4. maja - V Salonitu Anhovo je danes po 20. aprilu ponovno stekla proizvodnja, ki bo potekala ob strogih ukrepih za zajezitev širjenja epidemije. Premor v proizvodnji so izkoristili za vzdrževalna dela. V tem času je neprekinjeno potekala odprema cementa glede na potrebe kupcev, so sporočili iz družbe.

Anhovo. Družba Salonit Anhovo. Foto: Rosana Rijavec/STA Arhiv STA

Anhovo.
Družba Salonit Anhovo.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

V Salonitu Anhovo bodo v veljavi enaki ukrepi za zajezitev korona virusa kot marca in aprila. Zaposleni imajo poleg predpisane osebne varovalne opreme ves čas na razpolago tudi zaščitna sredstva (maske, razkužila, očala, rokavice), veljajo pa omejitve gibanja in spoštovanje varnostne razdalje.

Zaščitna sredstva so predpisana tudi za prevoznike. V Salonit Anhovo je še vedno aktivna tudi krizna skupina, ki skrbi za uvajanje in preverja izvajanje varnostnih ukrepov.

"Gradbišča v Italiji se ponovno odpirajo, na slovenskem trgu smo aprila zabeležili 10-odstotno nižjo realizacijo od pričakovane. Verjamemo, da se bo povpraševanje po našem cementu na domačem trgu še povečalo, saj je gradbeništvo zaradi multiplikativnih učinkov izjemnega pomena za ponovni zagon gospodarstva," je ob zagonu povedal predsednik uprave Salonita Julijan Fortunat.

Fortunat je povedal še, da so zaposleni poleg proizvodnje cementa obenem skrbeli tudi za izdelavo zaščitnih mask in razkuževanje bankomatov v občini Kanal ob Soči.