Startupi 3.4.2020 6:57

Nominacije za slovenski startup 2020 odprte do 6. aprila

Ljubljana, 3. aprila - Iniciativa Startup Slovenija do 6. aprila zbira nominacije za nagrado za slovenski startsup 2020, s katero želijo organizatorji "izpostaviti in nagraditi podjetja in njihove ekipe, ki s svojo vztrajnostjo, globalno prepoznanimi dosežki ter drzno razvojno vizijo predstavljajo zgled v domačem in tujem startup okolju".

Ljubljana.
Start:up Slovenija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA.

Nagrado za slovenski startup leta si lahko prisluži slovensko inovativno startup podjetje s potencialom rasti na globalnih trgih, so zapisali organizatorji in dodali, da prejemnik nagrade postane tudi ambasador slovenske startup skupnosti.

Nominacije morajo predlagatelji pisno utemeljiti, nominirano podjetje pa mora biti seznanjeno z nominacijo in se z njo strinjati. Vse prejete nominacije obravnava nominacijski odbor, pet najbolje ocenjenih startupov pa se uvrsti v finale, je še zapisano na spletni strani Startup Slovenija.

V izboru lahko sodelujejo startup podjetja, ki so bila ustanovljena v Sloveniji in v državi deluje tudi jedrna ekipa, niso starejša od treh let ter še niso prejela večje A-investicijske runde.

Finalisti se bodo glavni ocenjevalni komisiji predvidoma predstavili 21. aprila, zmagovalca pa bodo razglasili na večernem dogodku v okviru prvega dne konference Podim. Končna odločitev glede predstavitev zaradi epidemije koronavirusa še ni bila sprejeta, predstavitve podjetij pa bodo v vsakem primeru potekale v okviru Podima, fizično ali na daljavo prek spleta, so organizatorji pojasnili za STA.

Slovenski startup leta 2020 bo za nagrado prejel "all-inclusive" paket za obisk Slush Festivala v Helsinkih novembra 2020. Nagrada za zmagovalca vključuje vstopnico na festival, letalski prevoz in nastanitev za eno osebo.

Nagrado organizira iniciativa Startup Slovenija v soorganizaciji Slovenskega podjetniškega sklada, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropskega sklada za regionalni razvoj.