Podjetja 31.3.2020 16:46

V Adrii Mobil prihodnji teden predvidena vnovična proizvodnja

Novo mesto, 31. marca - V novomeški Adrii Mobil, kjer so zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih ob izbruhu epidemije koronavirusa pred 14 dnevi začasno zaustavili proizvodnjo, bodo to prihodnji teden vnovič pognali. Operativno pripravo za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa bodo začeli v ponedeljek, zagon celotne proizvodnje je predviden v torek.

Novo Mesto. Delavci v tovarni Adrie Mobil, proizvodnja. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Novo Mesto.
Delavci v tovarni Adrie Mobil, proizvodnja.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Adria Mobil je danes sporočila, da se na vnovični zagon proizvodnje že pripravljajo. Tečejo "vse aktivnosti za zagotovitev in izvajanje pogojev, da bo po vnovičnem zagonu proizvodnje delo potekalo varno in v skladu z vsemi uvedenimi ukrepi za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom in da bo zagotovljen in oskrbljen proizvodni proces".

Da bo začetek proizvodnje v Adrii Mobil ustrezno organiziran, bodo v ponedeljek, 6. aprila, začeli delo v podpornih in režijskih službah, v torek pa bo ponovno steklo delo na montažnih linijah, so dodali.

V podjetju sicer v največji meri izvajajo preventivne ukrepe - v vsem tovarniškem kompleksu je obvezna uporaba zaščitnih sredstev, zagotovili so dodatna sredstva za higieno oz. razkužila, milo in drugo.

Da bi se izognili gneči, so uvedli t. i. drsni delovni čas. Določili so poseben režim ob vstopu v podjetje, prilagodili organizacijo prehrane za zaposlene in zagotovili dodatno čiščenje ter razkuževanje prostorov. S sodelovanjem strokovnih sodelavcev novomeškega Rdečega križa bodo še naprej preverjali telesno temperaturo vseh zaposlenih.

V Adrii Mobil so med omenjeno 14-dnevno prekinitvijo dela za nujne, predvsem razvojne dejavnosti skrbeli z delom od doma. Dnevno poteka tudi komunikacija s trgi oz. z distribucijskimi partnerji, pa tudi koordinacija z dobavitelji. Zatrdili so še, da "bodo vzpostavljeni vsi pogoji za začetek dela".

Adria Mobil se sicer ukvarja s proizvodnjo vozil za prosti čas oz. počitniških prikolic, avtodomov in t. i. vanov, ki so pod blagovno znamko Adria prisotni v vseh državah Evrope in širše. Ima nekaj več kot 1100 zaposlenih.