Podjetja Turizem 18.2.2020 16:03

Slovenska naravna zdravilišča v prvih počitniških dneh dobro zasedena

Celje, 18. februarja - Obisk štirinajstih slovenskih termalnih in zdraviliških središč je v prvih počitniških dneh pričakovano dober, je sporočila Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč. Zapolnjenih je med 80 in 95 odstotkov kapacitet, prevladujejo pa domači gostje.

Podčetrtek. Nov kompleks Term Olimia - Family Wellness Termalija, bazen, terme, kopališče. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Podčetrtek.
Nov kompleks Term Olimia - Family Wellness Termalija, bazen, terme, kopališče.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

V Termah Čatež imajo in tudi v naslednjih dneh pričakujejo dobro zasedenost kapacitet tako v Čatežu kot na slovenski obali v Kopru (Hotel Žusterna) in Portorožu (apartmaji Residence Marina), so navedli v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

Terme Dobrna so več kot 90-odstotno zasedene in še vedno beležijo veliko povpraševanje po zimskem počitnikovanju. Največ je slovenskih gostov, sledijo avstrijski, hrvaški in italijanski.

V Termah Krka, pod katere poleg kompleksov v Šmarjeških in Dolenjskih toplicah spadajo še terme v Strunjanu, ocenjujejo, da bo zasedenost hotelov na ravni lanskoletne. "Ker pa trendi v zadnjih letih pričajo o rezervacijah v zadnjem hipu, pričakujemo v prihodnjih dneh še kar nekaj novih rezervacij," so zapisali. Največ rezervacij beležijo za dva do tri dni, pričakujejo pa tudi povečan obisk dnevnih gostov.

Tudi v družbi Thermana izb Laškega opažajo vse več rezervacij v zadnjem hipu. Zasedenost hotelov bo po njihovih ocenah sicer dobra. Pričakujejo, da bo višja v prvem tednu, ko počitnikuje osrednja Slovenija, v drugem tednu pa bo večji obisk dnevnih gostov.

Nastanitvene zmogljivosti so bolj zasedene v prvem tednu počitnic tudi v Termah Olimia. Zasedenost je trenutno nekaj manj kot 90-odstotna, za drugi del počitnic pa trenutno kaže na 80-odstotno zasedenost.

V družbi Sava Turizem s turističnimi zmogljivostmi v Bledu in Pomurju pričakujejo podobno zasedenost kot lani. Tudi oni pričakujejo največ domačih gostov, veliko je običajno tudi Avstrijcev, Nemcev, Hrvatov in Italijanov.

Trenutno stanje rezervacij v Termah Zreče kaže, da bodo terme v tem terminu zasedene okoli 95-odstotno, gostje pa bodo tam v povprečju preživeli tri noči. Tudi tam pričakujejo največ domačih gostov.

Da so zadovoljni z zasedenostjo nastanitvenih zmogljivosti, so po navedbah Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč navedli tudi v šestih Lifeclass hotelih v Portorožu.