Startupi 18.2.2020 9:01

Slovenski Startup Roadshow 2020 s šestimi postojankami

Ljubljana, 18. februarja - Letošnja izvedba serije dogodkov Startup Roadshow bo imela šest postojank. Prvi dogodek je na sporedu danes v Mariboru, sledili bodo Novo mesto, Velenje, Sežana, Nova Gorica in Kranj. Tako kot v preteklih letih bo Startup Roadshow nadgrajen z osrednjim dogodkom Forum 100 % Start:up, ki bo potekal 3. marca v Ljubljani.

Omenjeni dogodki so namenjeni informiranju o možnostih financiranja v okviru razpisov Slovenskega podjetniškega sklada, v sodelovanju s SID banko in ob podpori ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, piše na spletni strani iniciative Startup Slovenija.

Gre za razpise oziroma mehanizme, znane pod kraticami P2, SK75 in SI-SK (naslednik mehanizma SK200), ki prinašajo finančne spodbude za zagon podjetja, semenski kapital za njegovo rast, konvertibilna posojila za širitev ekipe ali pa podvojitev investicije, pridobljene od zasebnega investitorja.

Med danes uspešnimi podjetji, ki jim je pri razvoju pomagala tudi zagonska spodbuda P2, so med drugim GenePlanet, Visionect, AciesBio, Kokica, InstaText. Sredstva razpisa SK75 so v preteklosti prejeli med drugim Ollo Audio, Beeping, Malinca, VIAR, Fortronik, sredstva razpisa SK200 pa med drugim Chipolo, Borza terjatev, Carlock, Xvida in Modri planet.