Startupi 11.2.2020 19:41

Na podjetniško tekmovanje Popri se je prijavilo 328 mladih tekmovalcev

Nova Gorica, 11. februarja - Na tekmovanje v podjetniških idejah mladih Popri se je letos prijavilo 328 tekmovalcev, ki so razvili 114 poslovnih modelov, s katerimi rešujejo sodobne probleme na podjeten način. Na predizbore, ki bodo potekali od 11. do 13. februarja, se je uvrstilo 90 ekip. Te bodo skušale z osebnimi predstavitvami prepričati podjetniške komisije v štirih regijskih tekmovalnih območjih in si tako zagotoviti mesto v finalu.

Vrtojba. Podjetniško tekmovanje Popri. Foto: Primorski tehnološki park

Vrtojba.
Podjetniško tekmovanje Popri.
Foto: Primorski tehnološki park

Vrtojba. Podjetniško tekmovanje Popri. Foto: Primorski tehnološki park

Vrtojba.
Podjetniško tekmovanje Popri.
Foto: Primorski tehnološki park

Vrtojba. Podjetniško tekmovanje Popri. Foto: Primorski tehnološki park

Vrtojba.
Podjetniško tekmovanje Popri.
Foto: Primorski tehnološki park

Na predizborih se bodo prve tri najbolje uvrščene ekipe iz vsake kategorije in iz vsake regije uvrstile na nacionalno finalno tekmovanje, ki bo 7. aprila v Novi Gorici. Tekmovalci so razvrščeni v tri kategorije: osnovna šola, dijaki in mladi do 29. leta, so še sporočili Primorskega tehnološkega parka.

Tekmovanje Popri organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javno agencijo za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije Spirit Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom, ki so omogočili izvedbo regijskih predizborov in zagotovili nagradni sklad v skupni vrednosti 30.000 evrov.

Finale v Novi Gorici soorganizirajo tudi Mestna občina Nova Gorica ter Občini Šempeter-Vrtojba in Renče-Vogrsko. Predizbore koordinirajo regijski partnerji: Tehnološki park Ljubljana skrbi za Osrednjo Slovenijo, Gorenjsko in Zasavje, Razvojni center Novo mesto za območje Jugovzhodne Slovenije in spodnjeposavsko regijo, SAŠA inkubator za koroško, savinjsko, podravsko regijo in Prekmurje ter Primorski tehnološki park za goriško, obalno-kraško in notranjsko-kraško regijo.

V Primorskem tehnološkem parku so prepričani, da je vlaganje v inovativnost in podjetnost mladih investicija v prihodnost. Zato od leta 2004 organizirajo tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo za mlade - Popri, ki je v letu 2015 z lokalne ravni preraslo v vseslovenski projekt.

Na tekmovanju Popri se je v reševanju problemov na podjeten način doslej preizkusilo 3489 mladih od 12. do 29. leta, ki so v poslovni načrt razdelali 1324 idej. Pri tem jim je pomagalo več kot 500 mentorjev iz več kot 300 izobraževalnih inštitucij (osnovne in srednje šole ter fakultete), letos prvič tudi iz zamejstva. Tekmovanje spremljajo izobraževalni dogodki, ki mladim omogočajo pridobitev dodatnega znanja, lastne izkušnje in dostop do mentorjev.