Mediji 10.12.2019 8:12

Portal 24ur.com drugo leto zapored najboljši v regiji

Ljubljana, 10. decembra - Slovenski spletni portal 24ur.com je zmagal na drugem tekmovanju za najboljši novičarski portal v regiji, ki poteka pod okriljem hrvaškega specializiranega portala Media Daily. Sledila sta prav tako slovenska portala - drugo mesto je dosegel rtvslo.si, tretje pa siol.net, medtem ko se je na četrto mesto uvrstil hrvaški Index.

Ljubljana. Medijska hiša PRO Plus, Pop TV, 24ur.com, Kanal A. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Medijska hiša PRO Plus, Pop TV, 24ur.com, Kanal A.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Rezultate drugega natečaja portala Media Daily so v šestdesetih odstotkih sestavljali glasovi sedemčlanske žirije medijskih strokovnjakov iz regije in v štiridesetih odstotkih glasovi bralk in bralcev, ki so z glasovanjem določili, kateri portal je v celotni regiji vodilen.

V 30 dneh so tako bralci oddali več kot 5000 glasov. Spletna stran 24ur.com je tako že drugo leto zapored osvojila največ točk, rezultati pa kažejo, da slovenske spletne strani prednjačijo pred stranmi na Hrvaškem, v Srbiji, BiH in Makedoniji, so še zapisali na portalu 24ur.com.

"Ponosni in veseli smo, da smo ponovno izbrani za najboljšo informativno spletno stran v jugovzhodni Evropi. Trudimo se ohranjati visoke profesionalne standarde in biti hkrati dostopni ter zanimivi najširšem krogu uporabnikov, zato tudi hvala vsem, ki ste v tako velikem številu glasovali za nas. Za vašo podporo smo zelo hvaležni. Da ostajamo na vrhu, z ekipo vlagamo veliko napora in sredstev, ta nagrada pa je za nas potrditev dobrega dela," ob tem dodaja odgovorni urednik spletne strani 24ur.com Jure Tepina.

Člani žirije so ocenjevali originalnost in stil pisanja, videz portala, fotografije, prikaz video vsebin, uporabniško izkušnjo ter novinarsko profesionalnost in etični kodeks. Ko so vsi člani žirije podali svoje ocene, so se te za posamezen portal seštele in ob skupnih ocenah se je tako določil vrstni red.

Celoten seznam uvrstitev je na voljo na spletnem portalu Media Daily.