Podjetja 25.11.2019 15:44

Citypark pred črnim petkom zbira star tekstil

Ljubljana, 25. novembra - Nakupovalni center Citypark se je pred črnim petkom, ko bodo trgovci kupce vabili s popusti, odločil za kampanjo "Zelena je nova črna" oz. "Obarvajte črni petek zeleno", v okviru katere bodo v posebnem zelenem zabojniku zbirali star tekstil. Akcija bo trajala do sobote, je na novinarski konferenci pojasnil manager Cityparka Andrej Ropret.

Ljubljana, prostori uprave Cityparka. Nakupovalno središče Citypark Ljubljana. Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, prostori uprave Cityparka.
Nakupovalno središče Citypark Ljubljana.
Foto: Stanko Gruden/STA

Citypark, ki bo v petek odprt do polnoči, želi z akcijo "ozavestiti, da je tudi črno zeleno". V zabojniku, ki stoji pred glavnim vhodom Cityparka, zato zbirajo rabljen, natrgan in uničen tekstil, ki bi drugače pristal v smeteh.

Vsak obiskovalec, ki bo prispeval kakšen kos blaga, bo v zameno prejel tudi darilo. "Za vsak napolnjen zabojnik bo Citypark Slovenskemu društvu za zaščito voda podaril 2000 evrov, saj se prav pri proizvodnji tekstila porabi veliko vode," je pojasnil Ropert.

O tem je naštel še druge projekte, s katerimi želijo povečati skrb za okolje. Med drugim so postavili BicikeLJ postajo, ki omogoča brezplačno izposojo mestnih koles. S tem spodbujajo športno aktivnost obiskovalcev in skrbijo za čistejši zrak z manj nevarnimi izpusti.

V parkirni hiši so postavili lastno polnilno postajo za električna vozila. Ena od letošnjih novosti je tudi Avant2Go lokacija, ki se prav tako nahaja v Cityparkovi parkirni hiši.