16.9.2019 9:33

V Atriju ZRC vnovič znanstveni slam

Ljubljana, 16. septembra - V Atriju ZRC bo danes potekal Znanstveni slam, na katerem se bo s kratkimi, poljudnimi predstavitvami svojega raziskovalnega dela predstavilo osem raziskovalcev. Letošnji slam, ki ga organizira projekt Znanost na cesti, poteka v sklopu konference Cutting Edge 2019, ki se osredotoča na komuniciranje znanosti.

Ljubljana, Atrij ZRC SAZU. Znanstveni slam. Foto: STA Arhiv STA.

Ljubljana, Atrij ZRC SAZU.
Znanstveni slam.
Foto: STA
Arhiv STA.

Tokrat se bodo predstavili raziskovalci s treh področij, in sicer s področja ved o življenju, s področja materialov prihodnosti in s področja tehnologij za Zemljo in okolje.

V petminutnih nastopih se bodo tako predstavili Uroš Novak (Znanost proti plastiki) in Matej Huš (Kako smo CO2 spremenili v alkohol) s Kemijskega inštituta ter Jakob Rupert (Zbogom demenca in hvala za vse ribe) in Peter Kočman (Ocena tveganja gozdnih požarov) s fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Nastopili bodo tudi Martina Durcik (Bitka proti superbakterijam) s fakultete za farmacijo, Timotej Turk Dermastia (Fitoplankton, največja tovarna na svetu) z Nacionalnega inštituta za biologijo, Katarina Šoln (Skrivno orožje rastlin) z biotehniške fakultete ter Matej Kocen z Instituta Jožef Stefan (Vroč material za čisto energijo).

Nastope bo poleg občinstva budno spremljala ocenjevalna komisija v sestavi Miha Pribošič, Staš Zgonik, Anja čuček, Sašo Dolenc in Andrej Šmuc, za popestritev dogodka pa bosta poskrbela tudi novinarka Maja Ratej in stand-up komik Aleš Novak.