Startupi 2.7.2019 11:28

Oktobra ponovno scale-up dogodek za IT podjetja iz JZ Evrope

Ljubljana, 2. julija - Oktobra bo v Milanu ponovno potekal dogodek ScaleIT za tehnološka in digitalna scale-up podjetja iz jugovzhodne Evrope, na katerem se bodo lahko potegovala za naložbe mednarodnih vlagateljev in korporacij v vrednosti od treh do 30 milijonov evrov.

Italija, Milano. Dogodek za tehnološka in digitalna scale-up podjetja ScaleIT. Foto: ScaleIT

Italija, Milano.
Dogodek za tehnološka in digitalna scale-up podjetja ScaleIT.
Foto: ScaleIT

Prijave na dogodek, ki bo potekal 23. in 24. oktobra, so še odprte, po zaključku pa bodo organizatorji izbrali 15 najboljših, ki se bodo predstavili pred vlagatelji, kot so Accel, Cisco Investments, DN Capital in Index Ventures, ter podjetji, kot so Euronext, Poste Italiane in SisalPay.

"Vsako leto temeljito preučimo na stotine prijav in izberemo 15 najboljših scale-up podjetij (...). Finaliste oktobra povabimo v Milano, kjer se na odru predstavijo več kot 70 skladom tveganega kapitala in 150 top vlagateljem, zainteresiranim in pripravljenim za vlaganje v regijo," so slovenski predstavniki organizatorja v sporočilu za javnost povzeli ustanovitelja ScaleIT, Lorenza Franchinija.

Podjetja, ki so stopila na oder ScaleIT, so v zadnjih treh letih zbrala kar 230 milijonov dolarjev, lani pa je bilo na dogodku prisotnih 32 mednarodnih skladov, ki so z udeleženci opravili več kot 100 individualnih sestankov, so še zapisali v sporočilu za javnost.