Startupi #družba 7.6.2019 7:30

V Ljubljani podpis mednarodnega sporazuma o mreži odprtih inovacij OIS-AIR

Ljubljana, 7. junija - Tehnološki park Ljubljana bo danes v Mestni hiši v Ljubljani skupaj s partnerji slavnostno podpisal mednarodni sporazum o vzdrževanju mreže odprtih inovacij OIS-AIR. Gre za projekt, ki se zavzema za vzpostavitev odprtega inovacijskega sistema in krepitev povezanosti partnerjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Srbije, Grčije in Albanije.

Ljubljana. Predstavitev projekta OIS-AIR v okviru poslovnega foruma vrha pobude Tri morja. Foto: Tehnološki park Ljubljana

Ljubljana.
Predstavitev projekta OIS-AIR v okviru poslovnega foruma vrha pobude Tri morja.
Foto: Tehnološki park Ljubljana

V projektu OIS-AIR, ki so ga v teh dneh predstavili tudi v okviru poslovnega foruma vrha pobude Tri morja, vzpostavljajo in razvijajo sistem odprte inovacije na območju jadransko-jonske regije - skupnega stičišča tehnologij in inovacij na makro-regionalni ravni.

"S projektom želimo okrepiti in izboljšati razvoj industrijskih in podjetniških dejavnosti z vključevanjem vseh akterjev, od raziskovalnih ustanov do malih in srednje velikih podjetij ter snovalcev politik, so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana.

Ključni cilji projekta so ustanovitev lokalnih inovacijskih centrov in njihova povezava v OISAIR mrežo, pomoč podjetjem pri dvigu inovacijske stopnje, identifikacija raziskovalnih inovacij in povezovanje z gospodarstvom, izvedba meddržavnega poziva raziskovalcem in inovatorjem ter podelitev finančnih spodbud najbolj inovativnim projektom.