26.6.2019 9:12

Poletne šole za dijake v organizaciji Univerze v Ljubljani

Ljubljana, 26. junija - Mladi, ki se še odločajo za študij, lahko preverijo, če je želeni študij res pravi zanje. V času počitnic fakultete in akademije Univerze v Ljubljani organizirajo poletne šole, na katerih lahko dijaki pridobijo specifična strokovna znanja in se prepričajo o pravilnosti izbire študija. Poletne šole pod naslovom Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate bodo potekale od 26. do 30. avgusta.

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče. Arena mladih ter sejem izobraževanja in poklicev Informativa. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče.
Arena mladih ter sejem izobraževanja in poklicev Informativa.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Prek delavnic bodo lahko dijaki iz različnih koncev Slovenije odkrivali svoje interese, talente, osebnostne lastnosti, poklice prihodnosti, se seznanili z vpisnim postopkom, možnostmi izmenjav in štipendij, obiskali fakultete in akademijo ter spoznali, kakšne poklice lahko z določeno izobrazbo opravljajo v praksi. Udeleženci poletnih šol bodo pridobili številne izkušnje in informacije za lažje in boljše odločanje.

Poletna šola je sestavljena iz treh sklopov in je izbirnega tipa. Udeleženci si lahko izberejo delavnice in obiščejo fakultete in akademijo ali podjetja oz. organizacije, ki so jim zanimivi. Prijavijo se na posamezno delavnico ali obisk in ne na celotno poletno šolo.

Tisti, ki živijo zunaj Ljubljane, bodo lahko na podlagi predložene vozovnice in izpolnjenega obrazca za povračilo dobili povrnjene stroške prevoza. Poskrbljeno bo tudi za prehrano.