Podjetja 22.5.2019 13:52

Deželna banka Slovenije se je z zaposlenimi vključila v Verigo dobrih ljudi

Ljubljana, 22. maja - Deželna banka Slovenije se je pridružila dobrodelnemu projektu Veriga dobrih ljudi, ki se odvija pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste Polje. Banka je za pomoč socialno ogroženim družinam zagotovila donacijo v višini 15.000 evrov, zaposleni v banki pa so prispevali več kot 250 kilogramov živil.

Ljubljana. Deželna banka Slovenije. Foto: Domen Grögl/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Deželna banka Slovenije.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Kot so danes sporočili z Deželne banke Slovenije, banka redno namenja sredstva lokalnemu okolju in tako prispeva k njegovemu izboljšanju in razvoju. Vsako leto podpira številne lokalne zveze in društva, mlade, športnike in socialno ogrožene posameznike ter jim pomaga uresničiti njihove projekte, doseči boljše športne rezultate ali pa jim olajšati vsakdan.

Letos so se v banki odločili za podporo humanitarnega projekta na nacionalnem nivoju. Tako so pristopili k projektu Veriga dobrih ljudi. S finančno donacijo 15.000 evrov bo banka pomagala uresničevati cilj projekta, da bi se družine, ki se znajdejo na socialnem in ekonomskem dnu, postopoma rešile iz nastalih težav ter se postavile na svoje noge.

V sam projekt, ki je zelo obsežen in nudi pomoč socialno ogroženim družinam kar na petih ravneh, so se vključili tudi zaposleni v Deželni banki Slovenije. Na tradicionalnem majskem pikniku zaposlenih so uvedli tako imenovano prostovoljno vstopnino v obliki živil z daljšim rokom trajanja in zbrali za več kot 250 kilogramov živil.

Na pikniku se jim je pridružila tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Moste Polje Anita Ogulin. Prevzela je ček za finančno donacijo in se osebno zahvalila vsem zaposlenim, ki so se tudi s svojo donacijo vključili v verigo dobrih ljudi in pripomogli, da se socialno ogroženim družinam zagotovi stabilno preživetje.