Mediji 7.5.2019 20:24

Radio Maribor obeležuje 74. obletnico delovanja

Maribor, 7. maja - Najstarejši radio v severovzhodni Sloveniji, Radio Maribor, v maju praznuje 74. obletnico delovanja, kar bodo obeležili z vrsto dogodkov, so sporočili z RTV Slovenija. Med drugim bodo v soboto, ko bo milino natanko 74 let od prvega oddajanja radia, na mariborskem Grajskem trgu razrezali rojstnodnevno torto, ki jo bodo pripravili dijaki Izobraževalnega centra Piramida.

Maribor. Spletna stran Radia Maribor. Foto: https://www.rtvslo.si/radiomaribor

Maribor.
Spletna stran Radia Maribor.
Foto: https://www.rtvslo.si/radiomaribor

Dogajanje na Grajskem trgu, ki bo potekalo med 10. in 13. uro, bodo popestrili z glasbo, praznovanju pa se bodo pridružili tudi posamezniki, ki so v preteklosti zaznamovali regijo in radio.

Po rojstnodnevnem slavju bodo radijci obletnico obeležili tudi s programskimi in promocijskimi aktivnostmi na Operni noči v Mestnem parku, na festivalu Ezl ek, dobrodelnem pohodu Koraki za korakce in mestnem pikniku.

Ob začetku oddajanja je Radio Maribor prve mesece pripravljal okoli tri ure programa na dan. Takrat so poslušalci program lahko spremljali prek radijskih sprejemnikov in prek 50 zvočnikov v mestu, na katerega so še mesec dni pred tem padale zavezniške bombe, so še zapisali na RTV Slovenija.

Od takrat je Radio Maribor zrasel v nepogrešljivega regionalnega dopisnika Radia Slovenija, ki pripravlja regionalni radijski program za Štajersko. Od leta 1985 ima Radio Maribor sedež v Regionalnem RTV-centru pod Pekrsko gorco.