Turizem 10.4.2019 15:21

Turistična centra v Ljubljani kot prva ponujata plačila prek Alipaya

Ljubljana, 10. aprila - Turizem Ljubljana je kot prva lokalna turistična organizacija v Sloveniji uvedel plačevanje z mobilno aplikacijo Alipay. Kitajski obiskovalci bodo namreč lahko doživetja in izdelke prek te aplikacije plačevali na Slovenskem turističnem informacijskem centru (STIC) in Turističnem informacijskem centru Ljubljana (TIC).

Kot so sporočili iz Turizma Ljubljana, so se za uvedbo tovrstnega načina plačevanja odločili, ker je povečanje potrošnje obiskovalcev eden njihovih ključnih strateških ciljev, po podatkih Svetovne turistične organizacije pa so kitajski turisti največji potrošniki.

"Najboljši način, da se ponudniki približajo kitajskemu potrošniku, je omogočanje nakupa z Alipayem. Poleg tega je Alipay je odličen marketinški kanal za slovenska lokalna podjetja in organizacije, saj omogoča, da so ta vidna kitajskemu potrošniku, ki obišče Slovenijo," so navedli.

Kitajski obiskovalci imajo namreč težave pri plačevanju s svojimi plačilnimi karticami v tujini in so, tudi doma, bolj naklonjeni uporabi plačevanja s pomočjo mobilne aplikacije, pravijo v Turizmu Ljubljana.

Alipay je najbolj priljubljena plačilna metoda na Kitajskem in ima več kot 800 milijonov aktivnih uporabnikov. Na Kitajskem je prek Alipaya po navedba Turizma Ljubljana opravljena večina vseh plačilnih transakcij.

Kot še pravijo v turistični organizaciji, je prednost Alipaya ta, da kitajski potrošnik plačuje v svoji valuti, medtem ko ponudnik storitve ali izdelka prejme plačilo v evrih, brez valutnega tveganja. Integracija Alipaya na plačilnem mestu je mogoča brez posegov v blagajno. Kupec izvrši plačilo s skeniranjem statične QR-kode na prodajnem mestu, nakar ponudnik dobi plačilo na svoj poslovni račun, pojasnjujejo.