Mediji #družba 18.2.2019 13:12

Manica J. Ambrožič vitezinja nacionalnega reda za zasluge Francoske republike

Ljubljana, 18. februarja - Novinarka, voditeljica in odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Manica J. Ambrožič je dobila odlikovanje vitezinje nacionalnega reda za zasluge Francoske republike. Odlikovanje je nagrada za njeno delovanje in zavzetost pri poglabljanju odnosov med Francijo in Slovenijo, saj je diplomirana francistka in novinarka Manica J. Ambrožič odigrala pomembno vlogo pri obveščanju slovenske javnosti o aktualnem političnem in družbenem dogajanju v Franciji.

Ljubljana, Francosko veleposlaništvo v Sloveniji Francoska veleposlanica v Sloveniji Florence Ferrari je novinarko, voditeljico in odgovorno urednico informativnega programa Televizije Slovenija Manico J. Ambrožič odlikovala z redom vitezinje nacionalnega reda za zasluge Francoske republike. Foto: Francosko veleposlaništvo v Sloveniji

Ljubljana, Francosko veleposlaništvo v Sloveniji
Francoska veleposlanica v Sloveniji Florence Ferrari je novinarko, voditeljico in odgovorno urednico informativnega programa Televizije Slovenija Manico J. Ambrožič odlikovala z redom vitezinje nacionalnega reda za zasluge Francoske republike.
Foto: Francosko veleposlaništvo v Sloveniji

S svojim izjemnim poznavanjem francoskega jezika in francoske kulture je pomembno prispevala k promociji francoščine in Francije, s katero ohranja tesen stik, so sporočili z Radiotelevizije Slovenija.

Odlikovanje ji je v petek podelila francoska veleposlanica v Sloveniji Florence Ferrari.

"Zunanja politika in skrbno, analitično in poglobljeno spremljanje svetovnega dogajanja tudi z bogato dopisniško mrežo je ena od moči in prednosti slovenske javne televizije in radia. Odlikovanje francoske države so skovali predvsem moji novinarski tereni v Franciji, moje oddaje, reportaže, javljanja in analize v oddaje TV Slovenija, ki so nastali v Franciji. Nadomestila za dobro novinarstvo ni in vsako dobro novinarstvo pomeni tudi teren in sogovornike na terenu," je ob prejetju odlikovanja dejala Manica J. Ambrožič.

Iskrene čestitke za prejeto odlikovanje vitezinje nacionalnega reda za zasluge, ki ga podeljujejo francoskim in tujim državljanom za zasluge na različnih področjih delovanja v dobrobit Francoske republike, je Manici J. Ambrožič izrekla tudi Radiotelevizija Slovenija.