Startupi 14.1.2019 13:12

Primorski tehnološki park pripravlja startup izziv za dijake

Nova Gorica, 14. januarja - Primorski tehnološki park bo med 16. in 18. januarjem v sodelovanju z Gimnazijo Nova Gorica organiziral startup izziv za dijake. Gre za intenzivno startup delavnico, na kateri bodo dijaki razvijali znanja po metodologiji vitkega podjetništva. Namenjena je dijakom, ki jih zanima, kako tehnološke in družboslovne ideje na učinkovit in hiter način spremeniti v uporabne izdelke, storitve in poslovne rešitve.

Vrtojba, Primorski tehnološki park Primorski tehnološki park. Foto: Rosana Rijavec/STA

Vrtojba, Primorski tehnološki park
Primorski tehnološki park.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Na podjetniškem izzivu bodo dijaki novogoriške gimnazije skupaj z moderatorji in mentorji iskali podjetniško idejo in jo poskušali skozi delavnico tudi uresničiti.

Projekt bo potekal v šolskih prostorih med 8. in 14. uro, zadnji dan pa bodo prototipe in podjetniške ideje predstavili pred izbrano strokovno komisijo. Obenem bodo razglasili najboljše podjetniške ideje, piše na spletni strani Primorskega tehnološkega parka.

S pridobljenim znanjem in idejami se bodo dijaki lahko tudi prijavili na vseslovensko tekmovanje v podjetnosti mladih - Popri, na katerem na vseslovenski ravni izbirajo najboljše podjetniške ideje med mladimi.

Projekt, ki v Novi Gorici poteka peto leto zapored, bosta v četrtek, 17. januarja, ob 11. uri na srečanju z novinarji predstavili direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh in pomočnica ravnateljice Gimnazije Nova Gorica Irena Zuljan.

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.