Podjetja 8.1.2019 15:50

Poslovanje družbe Meblo Jogi v znamenju večjih investicij

Nova Gorica, 8. januarja - Leto 2018 je bilo za novogoriško podjetje Meblo Jogi, ki proizvaja jogije in ležišča, v znamenju velikih investicij. Od družbe Lesnina so kupili proizvodno halo in prodajni salon, ki ga sedaj počasi urejajo, nov prodajni salon pa so kupili tudi v Ljubljani.

Kromberk, Meblo Jogi. Prodajni salon Meblo Jogi. Foto: Rosana Rijavec/STA Arhiv STA

Kromberk, Meblo Jogi.
Prodajni salon Meblo Jogi.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

Prihodki družbe Meblo Jogi so v lanskem letu znašali nekoliko več kot leta 2017, gibali so se okoli 2,8 milijona evrov, je za STA povedal direktor Rok Lozej, ki je tudi letos zadovoljen z doseženim rezultatom. Ustvarili so tudi nekaj dobička.

"V sami strukturi se nam je nekoliko spremenil promet, več vlagamo v marketing in to za seboj prinaša večjo maloprodajo in prodajo končnih kupcev. Prav tako še vedno delamo na opremi objektov, kjer je prodaja seveda odvisna od tega, ali dobimo projekt ali ne," je povedal Lozej.

Lansko leto je prineslo tudi dve večji investiciji - po nakupu Lesninine stavbe v Kromberku so salon povečali in polepšali, razširili so tudi svojo trgovino v ljubljanskem BTC-ju. Lozej pravi, da so razlog za nenehen razvoj potrebe in želje kupcev, pa tudi to, da so povečali število posameznih artiklov.

"Stranke, ki obiščejo naša salona, točno vedo, po kaj so prišle in kaj potrebujejo. Najprej so tu nasveti za dobro spanje, ki ponavadi pripeljejo do nakupa izdelka. Razvoj izdelkov gre vsako leto naprej, mi mu sledimo tako z materiali kot v oblikovanju naših izdelkov, pri tem sodelujemo z uveljavljenimi dobavitelji iz tujine. V določenih izdelkih smo prvi na trgu in to nam prinaša dobre poslovne rezultate," je še poudaril Lozej.

Trenutno je v podjetju zaposlenih 26 delavcev, ki se jim bodo v prihodnjih mesecih verjetno pridružili novi, saj nekateri odhajajo v pokoj. Ob modernizaciji in povečevanju proizvodnje, ki bo sledila boljšim prodajnim rezultatom, pa se jim lahko po Lozejevih besedah pridruži še kakšen.