Mediji 3.1.2019 10:09

Ob nedeljah zvečer nova slovenska kriminalistična serija Ekipa Bled

Ljubljana, 3. januarja - Na spored Televizije Slovenija 6. januarja prihaja nova slovenska nadaljevanka Ekipa Bled, v kateri bodo gledalci spremljali delo in življenje Luke, Nives in Ferda, treh kriminalistov različnih generacij na majhni policijski enoti na Bledu. Osemnajstdelna serija s 25-minutnimi epizodami bo na sporedu ob nedeljah ob 20. uri na TV SLO 1.

Ekipa kriminalistov bo v seriji, ki jo je za RTV Slovenija posnela produkcijska hiša Sever & Sever, reševala vse od vsakdanjih do težkih primerov, nemalo bo tudi osebnih zapletov med člani ekipe in njihovimi nadrejenimi, ki prihajajo iz Ljubljane.

Glavni junak serije je mladi kriminalist Luka, ki ga po težavah z nadrejenimi, kljub odlikovanju za pogum, premestijo na Bled. Vzroki za njegovo premestitev so zaviti v skrivnost. Na Bledu postane član majhne kriminalistične ekipe v lokalni policijski enoti. Že prvi dan se nehote zaplete v zgodbo Globočnikov, stare in premožne blejske družine. V njegovo življenje stopi hči lokalnega veljaka Globočnika Sara, kar je zanj usodno tako na osebni kot na poklicni ravni. Policijsko ekipo Bled sestavljata še izkušena in materinska kriminalistka Nives in pošteni šef Ferdo.

Luko kot mladega kolega pošiljajo na različne primere, tako rešuje problem izginule svinje, se ukvarja z okradeno bogato izseljenko, ki ima rada mlajše moške, z Nives lovita tatova salamoreznice, med težjimi primeri pa je preiskava drznega ropa v središču Bleda.

Mladi kriminalist na Bledu počasi odkriva, kako so v takem majhnem kraju vsi globoko povezani. Če že niso v sorodstvu, pa njihove vezi iz takšnih ali drugačnih razlogov segajo daleč v preteklost. Bled, ki ga Luka na začetku dojema kot neke vrste prostovoljno izgnanstvo, počasi zleze pod njegovo kožo. A ko se končno odloči, da bo zares ostal, se stvari obrnejo v novo smer, so zapisali na RTV Slovenija.

Igrajo Janko Mandić (Luka Glažar), Barbara Cerar (Nives Šmid), Gaber Trseglav (Ferdo Svetina) in Mija Skrbinac (Sara Globočnik), v epizodnih vlogah pa še Matija Vastl (kriminalist Urh iz Ljubljane), Milan Štefe (Jakob Globočnik), Maruša Oblak (Irena Globočnik), Lovro Zafred (Timi, vlomilec in žrtev lokalnega veljaka), Matej Tunja (mali lopov Žare), Robert Prebil (požigalec Polde) in drugi.

Avtorja nadaljevanke sta scenarist Gregor Fon in režiser Blaž Završnik, soscenaristka je Nina Zupančič.

V decembru pa je igrani program Televizija Slovenija začel snemati šestdelno nadaljevanko po kriminalnem romanu Tadeja Goloba Jezero. Režirata jo Matevž Luzar in Klemen Dvornik. Scenarij so Luzar, Miha Hočevar in Srđan Koljević napisali skupaj z Golobom. V ekipi, ki bo preiskovala zapleten primer trupla v jezeru, so Taras Birsa (Sebastian Cavazza), Tina (Nika Rozman), Brajc (Gregor Čušin) in Osterc (Matej Puc). Serija bo predvidoma na sporedu prihodnjo zimo.