Podjetja 13.12.2018 13:31

Menedžer leta v Srbiji je Slovenec Dejan Turk

Beograd, 13. decembra - Srbsko združenje menedžerjev (SAM) je v sredo že sedmo leto zapored najboljšim v Srbiji podelila letne nagrade SAM. Za menedžerja leta v Srbiji so izbrali predsednika uprave A1 Slovenija in Vip mobile Dejana Turka, so sporočili iz Združenja Manager.

Beograd, podelitev nagrade menedžer leta v Srbiji.
Predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile Dejan Turk in ostali nagrajenci.
Foto: Srpska asocijacija menadžera SAM

Beograd, podelitev nagrade menedžer leta v Srbiji.
Predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile Dejan Turk in ostali nagrajenci.
Foto: Srpska asocijacija menadžera SAM

Beograd, podelitev nagrade menedžer leta v Srbiji.
Predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile Dejan Turk.
Foto: Srpska asocijacija menadžera SAM

V obrazložitvi nominacije so med drugim izpostavili, da podjetje Vip mobile odlikuje nenehna rast, odkar ga vodi Turk. Ima že več kot 2,2 milijona uporabnikov, v prvih devetih mesecih letošnjega leta pa je imelo rekordne prihodke v višini 182 milijonov evrov, kar je za 11 odstotkov več kot lani.

Turk pri vodenju udejanja načelo Team-Trust-Agility, razvoj zaposlenih in nenehno učenje pa sta postali strateški smernici podjetja. Je tudi mentor in predsednik foruma za družbeno odgovorno poslovanje, zato v podjetju med drugim podpirajo društvo za avtizem, aplikacijo Dečja Zona za varnost otrok na internetu itd. Vip ima tudi certifikat za družini prijazno podjetje.

"Poslovna organizacija je lahko uspešna, če ustvari atmosfero, v kateri ima vsak član ekipe svobodo, da predstavi svoje najboljše ideje, izrazi polne strokovne zmožnosti in izkaže vse svoje spretnosti in talent. Dober menedžer mora z osebnim vzorom vzpostaviti model pričakovanega vedenja in zgraditi klimo zaupanja, svobode in skupnosti. To so vrednote, ki se jih poslužujem zasebno in v okviru podjetja, ki ga vodim," je ob prejemu priznanja povedal Turk.

Turk je že leta 2009 dobil priznanje za menedžerja leta v Sloveniji, ko je s Simobilom v enem letu povečal rast uporabnikov za 14 odstotkov, zaključil leto s 189 milijoni evri prihodkov, kar je dobrih 11 odstotkov več kot leto prej, imel 24,5-odstotno rast prihodkov iz prodaje storitev in izdelkov, v Simobilu, ki je imel takrat 353 redno zaposlenih, pa je dodana vrednost na zaposlenega presegla 240.000 evrov.

Poleg uspešnih finančnih kazalnikov je v času njegovega vodenja Simobil (ta se danes imenuje A1 Slovenija) dobil še številna druga priznanja, med drugim tudi za uglednega delodajalca in priznanje za enega najboljših zaposlovalcev v Sloveniji v projektu Zlata nit, so navedli v sporočilu za javnost.

"Dejan Turk je bil tri leta predsednik Združenja Manager in je naš zlati član, kar pomeni, da širi poslanstvo in vrednote dobrega menedžmenta že več kot 20 let, za kar smo mu hvaležni. Predvsem pa smo mu hvaležni za to, da je zgled sodobnega voditelja. In tovrstnih zgledov v naši družbi potrebujemo čim več," je poudarila izvršna direktorica Združenja Manager v Sloveniji Saša Mrak.

Za to letno nagrado SAM so bili nominirani še Biljana Jovanović (Modna kuća Luna), Dejan Aleksov (Phoenix BMS), Mina Rakićević (Delikos) in Nikola Avram (MK Group).