Mediji 12.12.2018 11:32

Spletna stran 24ur.com zmagala na natečaju Media Daily

Ljubljana, 12. decembra - Na prvem neodvisnem natečaju za najboljši spletni novičarski portal v regiji, ki je potekal pod okriljem portala Media Daily, je z vso konkurenco pometla spletna stran 24ur.com in osvojila vseh 60 točk, so sporočili iz Pro plusa. Kot je razvidno s spletne strani Media Daily, se je na drugo mesto uvrstila spletna stran Siol.net, na tretjo pa spletna stran Radiotelevizije Slovenija.

Ljubljana, spletna stran 24ur.com. 24ur.com. Foto: Pro plus

Ljubljana, spletna stran 24ur.com.
24ur.com.
Foto: Pro plus

Spletna stran 24ur.com je prepričala tako 11-člansko strokovno žirijo medijskih strokovnjakov iz celotne regije kot številne bralke in bralce.

Člani žirije so trideset portalov iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Črne gore ocenjevali v treh kategorijah z ocenami od 1 do 10, vsak portal je tako lahko pridobil 30 točk. Šteli so originalnost in stil pisanja, izgled portala, fotografije, prikaz video vsebin, uporabniška izkušnja ter novinarska profesionalnost in etični kodeks.

"Veseli smo, da je delo naše ekipe prepoznano tudi zunaj meja Slovenije. Ker vemo, koliko obrtnega truda, vztrajnosti in izkušenj na 24ur.com vložimo v vsako zgodbo, smo pričakovali, da bo to prepoznala tudi strokovna žirija. Še posebej smo počaščeni nad izredno velikim odstotkom glasov uporabnikov za našo spletno stran in nad polnim izkupičkom točk. Veseli smo, da smo se na vrhu znašli vsi najpomembnejši portali v Sloveniji, vsem sodelujočim pa čestitam za uvrstitev in trdo delo," je ob tem dodal odgovorni urednik spletne strani 24ur.com Jure Tepina.

Rezultati prvega natečaja portala Media Daily so v petdesetih odstotkih sestavljali glasovi 11-članske žirije medijskih strokovnjakov iz regije in v petdesetih odstotkih glasovi bralk in bralcev, ki so z glasovanjem določili, kateri portal je v celotni regiji vodilen.

Ko so vsi člani žirije podali svoje ocene, so se te za posamezen portal seštele in ob skupnih ocenah se je tako določil vrstni red. Portal z najvišjimi ocenami žirije je dobil trideset točk, najnižje ocenjen pa po eno točko.

Na drugi strani so za svoj najbolj priljubljeni portal glasovali tudi bralke in bralci. V tridesetih dneh je bilo oddanih 6500 glasov. Portal z največjim številom glasov je tako dobil trideset točk, portal z najmanj glasovi pa eno točko. Sešteti glasovi žirije in publike so tako določili zmagovalca.

Spletna stran 24ur.com je s tem priznanjem po navedbah Pro plusa vnovič dokazala, da z izborom novic, aktualnih video vsebin in odlično uporabniško izkušnjo ustvarja sodobne trende, ki jih prepoznajo zveste bralke in bralci tako doma kot v regiji.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je spletna stran v mesecu novembru zabeležila vseslovenski rekord po 1. januarju 2017, in sicer 701.535 različnih obiskovalcev.