Mediji 10.12.2018 12:25

RTVS v vikendu praznične dobrodelnosti zbral več kot 43.000 evrov

Ljubljana, 10. decembra - Razvedrilni program Televizije Slovenija je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije minuli vikend izpeljal dobrodelni vikend, v okviru katerega so za osem družin v stiski zbrali kar 43.181 evrov.

Ljubljana. RTV Slovenija. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
RTV Slovenija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Med 7. in 9. decembrom so v oddajah Vem!, Slovenski pozdrav, Vse je mogoče in Vikend paket s pomočjo gledalcev, tekmovalcev in partnerja projekta, podjetja Lidl Slovenija, zbirali denar za osem družin v stiski. Gledalke in gledalci Televizije Slovenija so prek oddanih klicev in SMS sporočil v dobrodelnem vikendu zbrali 39.181 evrov, podjetje Lidl Slovenija je k temu primaknilo še 4000 evrov.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik je pojasnila, da so v oddajah TV Slovenija zbirali prispevke za osem družin, ki so se zaradi spleta življenjskih naključij znašle na robu ali pod robom revščine. "Ne samo, da životarijo, te družine se prav gotovo ne morejo veseliti veselega decembra, ko moramo biti vsi dobre volje, nakupovati in obdarovati drug drugega. Zelo pomembno je, da usmerimo pozornost k tistim, ki potrebujejo pomoč, in ki si tudi zaslužijo veselje, predvsem otroci. Mislim, da jih ne smemo prikrajšati za decembrske radosti," je dejala Groznikova.