Podjetja 2.12.2018 9:37

V prestolnici bo kmalu stekla gradnja centra Šumi

Ljubljana, 2. decembra - V družbi Šumijev kvart se intenzivno pripravljajo na gradnjo centra Šumi. V objektu so predvidene površine za stanovanja, hotel ter gostinske in trgovske dejavnosti. Kot so pojasnili v Šumijevem kvartu, bodo za dokončanje objekta potrebovali okoli 35 milijonov evrov, končan pa naj bi bil spomladi 2021.

Ljubljana.
Balkoni, stanovanja, nepremičnine, blok.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Hotelski del so v Šumijevem kvartu že prodali, po poročanju Finance družbi BRTPRULE. Ta je v lasti štirih podjetij, registriranih na Malti. Po neuradnih informacijah časnika gre za družbe v lasti ljubljanskega podjetnika Sandija Jerama, Gašperja Korena iz Zemante ter soustanoviteljev Iconomija Tima Mitje Žagarja in Janija Valjavca. Zanj naj bi plačali devet milijonov evrov.

Kot je pojasnil direktor podjetja Miha Gostiša, bo prestolnica s hotelom predvidoma bogatejša za 151 sob. Kupec si po njegovih besedah prizadeva, da bi ob Slovenski cesti stal petzvezdični hotel, "vsekakor pa bo imel najmanj štiri zvezdice".

Poleg hotela bo v objektu zraslo tudi 96 stanovanj. Ta bodo gledala na vzhod, zahod in jug. Od prvega do šestega nadstropja bodo po pojasnilih Gostiše na voljo od dve- do petsobna stanovanja z razgledom na grajski grič, Rožnik, barje in staro Ljubljano. Velika bodo od 60 do 165 kvadratnih metrov.

Za nakup beležijo velik interes, po Gostiševih besedah že izvajajo informativne sestanke s potencialnimi kupci. V Centru Šumi se bo v pritličju in delu prve kleti nahajal trgovsko-gostinski program, interesente pa še izbirajo. Na voljo bodo sicer prostori v velikosti od 200 do 400 kvadratnih metrov.

Po poročanju Dnevnika bo izvajalec gradbenih in obrtniških del novomeško podjetje CGP, ki je gradilo tudi stolpnico Delte holding na Bavarskem dvoru, v kateri je hotel Intercontinental. Prav nasproti Intercontinentala bo, kot kaže, kmalu stekla gradnja še enega hotela oz. stavbe Atower. Gre za projekt družbe Zlatarna Celje oz. njene hčerinske družbe Immorent Severna vrata.