#družba 20.11.2018 14:41

V kranjskem sistemu Krskolesom letos več kot 28.000 izposoj koles

Kranj, 20. novembra - Zaradi snega so v Kranju zaprli sistem za izposojo koles Krskolesom, ki je letos postal največji elektrificirani tovrstni sistem v Sloveniji. Vseh izposoj v letošnji sezoni je bilo več kot 28.000. Sistem, ki ga bodo prihodnje leto razširili še z novimi postajališči, bo uporabnikom ponovno na voljo spomladi.

Kranj. Postajališče sistema izposoje koles Krskolesom v Kranju. Foto: Tinkara Zupan/STA Arhiv STA

Kranj.
Postajališče sistema izposoje koles Krskolesom v Kranju.
Foto: Tinkara Zupan/STA
Arhiv STA

Sistem Krskolesom omogoča 24-urno izposojo koles v 18 kolesarnicah po Kranju. Letos so v sistemu zabeležili natanko 28.146 izposoj, najpogosteje pa so si uporabniki kolo izposodili med 11. in 16. uro, so danes sporočili z Mestne občine Kranj ter dodali, da so snežne padavine sistem začasno zaprle. Sistem bo tako ponovno v uporabi od pomladi.

Prihodnje leto bodo s pomočjo evropskih sredstev nadaljevali tudi širitev sistema. Tako kot letos bodo nove kolesarske postaje, s katerimi je središče mesta že prepredeno, umeščali predvsem v predmestje Kranja in bolj oddaljene mestne soseske. Nove postaje načrtujejo na Vrečkovi Ulici, Baragovem trgu, Čirčah, Drulovki, Orehku, mestnem pokopališču in Stražišču, razširjena pa bo tudi obstoječa postaja Planina otok.