19.11.2018 14:00

Evropski solidarnostni enoti nagrada inovacije v politiki

Dunaj, 19. novembra - Inštitut za inovacije v politiki je evropski solidarnostni enoti v soboto na Dunaju podelil nagrado Inovacije v politiki v kategoriji civilizacija, so danes sporočili iz Bruslja. Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je poudaril, da evropska solidarnostna enota brez predanosti mladih ne bi bila to, kar je.

Evropska solidarnostna enota je bila ustanovljena leta 2016. Mladim med 18. in 30. letom omogoča prostovoljsko delo ali sodelovanje pri projektih po Evropi v dobro skupnosti, na primer pri preprečevanju naravnih nesreč in poznejši obnovi, delu v azilnih domovih ali reševanju socialnih vprašanj v skupnostih. Projekti trajajo od dveh mesecev do enega leta ter se običajno izvajajo v državah EU. Pobudi se je od ustanovitve pridružilo že skoraj 90.000 mladih.

Nagrade za inovacije v politiki so bile prvič razpisane lani, pomenijo pa priznanje za politično delo, ki prispeva k izboljšanju življenja v Evropi. Dobitnike v vsaki od osmih kategorij je izbrala žirija 1053 državljanov iz vse Evrope.